Quantcast

Seime – sovietmečio ženklai

Panevėžio apylinkės teismas vakar leido 20-iai parų suimti korupcija įtariamą Lietuvos krepšinio federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną. Prokurorai prašė suimti jį dviem mėnesiams.

Ministro žmona – teisiamoji baudžiamojoje byloje, o apie tai nežinojo nei premjeras, nei Prezidentė. Taip atsitiko Darbo partijos (DP) į švietimo ir mokslo ministro postą deleguotam Dainiui Pavalkiui.

Tačiau premjeras Algirdas Butkevičius neskuba nurašyti švietimo ir mokslo ministro. "D.Pavalkis susitikime su manimi pasakė, kad jo žmona nekalta. Dabar reikia laukti teismo sprendimo. Jo manymu, teismas tikrai jokių kaltinimų jai neturėtų pareikšti. Tikrai tos informacijos ir medžiagos nemačiau", – šią savaitę aiškino Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, prie ministro atsistatydinimo klausimo bus grįžta, jei DP atstovo sutuoktinė išgirs apkaltinamąjį nuosprendį. O Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas pareiškė, kad DP deleguotas švietimo ir mokslo ministras galėtų toliau eiti pareigas, net jei jo sutuoktinė būtų nuteista.

"Būtų labai skaudu, jeigu vėl netektų dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Tai būtų antras dūris į širdį", – laukdamas Prezidentės sprendimo kalbėjo Deividas Stagniūnas. Deja, atsakymas ir buvo dūris į širdį – Prezidentė amerikietei Isabellai Tobias pilietybės nesuteikė. Tačiau Lietuvos dailiojo čiuožimo federacija ginklų sudėti dar nežada.

2009-aisiais D.Grybauskaitė nesuteikė Lietuvos pilietybės išimties tvarka tuometei D.Stagniūno partnerei amerikietei Katherine Leigh-Copely ir ledo šokių pora negalėjo dalyvauti 2010-ųjų Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse, nors buvo iškovojusi į jas kelialapį.

p>I.Tobias ir D.Stagniūnas kartu čiuožia nuo 2010-ųjų birželio. 2011 m. pasaulio didžiojo prizo varžybose "Skate America" jie užėmė 3-ią vietą, o 2012-ųjų Europos čempionate – 9-ą. Tarptautinės čiuožimo asociacijos pasaulio reitinge Lietuvos duetas yra 13-as iš 120 porų.

Po teismo posėdžio, kuriame buvo sprendžiamas M.Balčiūno suėmimo klausimas, advokatas Gintaras Černiauskas buvo įsitikinęs, kad jo ginamasis turi būti paleistas. Jis taip pat tikino, kad M.Balčiūnas apskritai nesupranta, kodėl yra apkaltintas. "Jis davė parodymus. Jis apskritai nesupranta, kodėl jam pareikšti tokie kaltinimai. Jis nesijaučia, kad ką nors neteisėta būtų padaręs. Šiuo atveju aš manau, kad ikiteisminis tyrimas tai turėtų išsiaiškinti", – teigė G.Černiauskas.

Prokurorai įtaria, kad prisidengiant įvairiais su krepšiniu susijusiais renginiais, tarp jų ir Europos vyrų krepšinio čempionatu, buvo neteisėtai panaudotos savivaldybės lėšos vienai iš Panevėžio bendrovių priklausančio viešbučio rekonstrukcijai.

Įpratę prie privilegijų parlamentarai negali be jų apsieiti, o ryžto jų atsikratyti neužtenka. Tik taip galima paaiškinti be konkurencijos Seime veikiančios kirpyklos fenomeną.

Beveik jokių mokesčių ir jokios konkurencijos. Tokiomis šiltnamio sąlygomis Seime jau antrą dešimtmetį veikia Virginijos Snimuškinos kirpykla. Parlamento darbuotojai čia gali ne tik apsikirpti – teikiamos manikiūro ir net masažo paslaugos.

Seimo trečiųjų rūmų rūsyje įsikūrusioje kirpykloje, kuri užima bemaž 20 kv. metrų, – keturios darbuotojos. Pati kirpyklos savininkė pensininkė V.Snimuškina čia dirba nuo 1982 m.

Kirpykla Seime – akivaizdus sovietmečio reliktas. Kad šios Seimo patalpos išnuomotos be konkurso ir neapibrėžtam terminui, Valstybės kontrolė skelbė dar prieš šešerius metus.

Nei kirpyklos – individualiosios įmonės – savininkė V.Snimuškina, nei Seimo kanceliarijos atstovai dienraščiui vakar taip ir nesugebėjo nurodyti, už kokią sumą nuomojamos patalpos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių