Quantcast

Seimas dviem etapais pakėlė prokurorų atlyginimus

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį dviem etapais – nuo 2024 ir dar kartą nuo 2025 metų sausio – pakėlė prokurorų atlyginimus.

Prokuratūros įstatymo pataisos priimtos už balsavus 107 Seimo nariams, prieš buvo šeši ir susilaikė 13 parlamentarų.

Nustatyta, kad nuo 2024 metų sausio 1 dienos prokurorų pareiginė alga bus padidinta tiek, kad ji sudarys ne mažiau 75 proc. atitinkamos grandies teisėjo pareiginės algos, o nuo 2025 metų sausio 1 dienos – ne mažiau kaip 90 proc. atitinkamos grandies teisėjo pareiginės algos.

Tam kitąmet papildomai būtų skiriama per 10 mln. eurų, o ne 8,6 mln. eurų, kaip iš pradžių siūlė Vyriausybė. 2025 metais prokurorų atlyginimams papildomai reikės per 17 mln. eurų.

Prokurorų atlyginimus daugiau, nei pirminiame Vyriausybės variante, kelti pasiūlė Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas, ir Seimas tam pritarė.

Komiteto skaičiavimu, po pakeitimų generalinės prokurorės alga iki mokesčių didėtų 2549 eurais iki 7873 eurų, žemiausios grandies prokuroro – 1463 eurais iki maždaug 4695 eurų.

Kelti atlyginimus prašė prokurorai, teigdami, kad jų atlyginimai neproporcingai atsilieka nuo teisėjų, kurių atlygis jau augo nuo liepos.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė yra sakiusi, kad tai diskriminuoja ir demotyvuoja prokurorus, sunku pritraukti jaunų specialistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

parsidaveliu karta,

parsidaveliu karta, portretas
Nu kur nepakels algas,jug jie dirba pedofilams,vagims,zulikams,kas duoda kysi visi vaiksto laisveje,jie visi dirba is vien ,tik mokek ,duok kysius ir visi busit isganyti,laisvi,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių