Quantcast

Policininkai nedarys jokių nuolaidų

Rugsėjo 1-oji bus ypatinga diena ne tik mokinukams ir jų tėvams. Kelių policininkai žada ją padaryti išskirtinę ir visiems vairuotojams.

Pirmiausia, visą rugsėjo pirmąją greičio matuokliai bus sureguliuoti taip, kad fiksuotų net menkiausią greičio viršijimą, tai bus diena be nuolaidų nesilaikantiesiems greičio apribojimų.

Net nežymus greičio viršijimas bus fiksuojamas ir už tai skiriama nuobauda. Tiesa, iki 10 kilometrų per valandą greičio viršijimas užtraukia tik įspėjimą. Vairuotojai sulauks apie tai informuojančių laiškų.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse užfiksuota, kad nuo 10 iki 20 kilometrų per valandą leistiną greitį viršiję asmenys baudžiami nuo 11 iki 28 eurų bauda, o nuo 20 iki 30 kilometrų per valandą viršiję greitį baudžiami 28–86 eurų bauda.

Klaipėdoje šiuo metu nuolat veikia trys greičio matuokliai, didesnė vairuotojų dalis žino, kurie įrenginiai fiksuoja greitį, ir paprastai prieš juos sulėtina savo automobilius.

Kaip jau įprasta, pirmąją mokslo metų savaitę prie mokyklų budės policijos pareigūnai bei rėmėjai. Taip siekiama užtikrinti mokinių saugumą perėjose.

Ypatingą dėmesį policininkai žada skirti ir jauniesiems vairuotojams. Pareigūnai lankysis prie mokymo įstaigų, tikrins, ar vairuotojai turi pažymėjimus bei kitus vairuotojams būtinus dokumentus.

"Nepamiršime ir studentų. Mūsų pareigūnai ne tik dieną apsilankys prie mokymo įstaigų: universiteto bei kolegijų, bet pasižvalgys, kaip jaunieji vairuotojai elgiasi prie bendrabučių. Iš praktikos žinome, kad studentai bei specialiųjų mokyklų mokiniai, atvažiavę į Klaipėdą iš kitų vietovių, čia mėgsta vairuoti chuliganiškai. Ketiname jau pirmosiomis rugsėjo dienomis jiems priminti, kad taisyklių būtina laikytis", – sakė Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Rugsėjo pradžioje atidžiau tikrinami maršrutinių ir mokyklinių autobusų vairuotojai bei jų transporto priemonės. Bus kreipiamas dėmesys į specialiųjų automobilių ženklinimą.

Pareigūnai ketina stebėti, ar vairuotojai laikosi pareigos ne tik nuvežti į mokyklas ir parvežti namo mokinukus, bet ir įsijungti švyturėlius vaikus išlaipinant ir kiekvieną saugiai pervesti per gatvę.

Policininkai lankysis ir prie vaikų darželių, tikrins, ar mažylius vežantys tėvai turi jiems tinkamas kėdutes, ar šios yra tinkamo modelio, dydžio ir turi veikiančius saugos diržus.

Toks sustiprintas dėmesys vaikams bei vairuotojų drausmei galbūt padės mokiniams pasijusti saugesniais ir išvengti nelaimių gatvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nata

Nata portretas
Man tai kelia juoką,savo saugumu privalo rūpintis patys gyventojai, o ne pareigūnai.

kaunietis

kaunietis portretas
Persistengta kaip visada.Kas tvarkingai važiavo taip ir važiuos. 1_2 km.viršijimas??? Absurdas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių