Quantcast

Policijos komisaras neištrūko

Baltarusijoje dėl įtarimų narkotikų kontrabanda sulaikytam aukšto rango Vilniaus policijos pareigūnui Laimonui Bankauskui skirtas suėmimas dviem mėnesiams.

Tai BNS vakar pranešė Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje Edminas Bagdonas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raitosios policijos kuopos vadas L.Bankauskas Baltarusijoje sulaikytas dėl įtarimų narkotikų kontrabanda.

Lietuvos generalinis konsulas Gardine Rimantas Latakas trečiadienio vakarą susitiko su L.Bankausku. Sostinės Raitosios policijos kuopos vadas neigė jam mestus įtarimus gabenus narkotikų.

"Atidžiai stebėsime procesą, sieksime, kad būtų užtikrinamos sulaikytojo teisės, esame pasirengę suteikti visą galimą konsulinę pagalbą", – BNS sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Rolandas Kačinskas, tačiau susitikimo turinio plačiau nekomentavo.

Anot R.Kačinsko, atsižvelgiant į sulaikytojo tarnybos pobūdį, Lietuvos diplomatai prašo įkalinimo įstaigoje sudaryti atitinkamas sąlygas.

Lietuvos generalinis konsulas Gardine R.Latakas tvirtino, kad L.Bankauskas jaučiasi nekaltas. "Žmogus jaučiasi nekaltas. Jo nuomone, tie narkotikai buvo pakišti, ar kas ten, sunku pasakyti – toks ryšulėlis buvo, anot jo. Žmogus stipriai laikosi, mano, kad čia yra pakišimas", – apie pokalbį su sulaikytu pareigūnu sakė Lietuvos diplomatas.

Per diplomatus L.Bankauskas perdavė laišką artimiesiems.

Rusijos naujienų agentūra "Interfax" pranešė, kad pas pirmadienio popietę sulaikytą lietuvių pareigūną Baltarusijos pasieniečiai rado 45,5 g narkotinės medžiagos – amfetamino.

Vyras, pasak Ašmenos muitinės Kovos su kontrabanda skyriaus vadovo Vladimiro Danilevičiaus, narkotikus ketino įvežti į Baltarusiją. L.Bankauskas šiuo metu atostogauja. Jo artimieji teigia, kad prieš jį galėjo būti įvykdyta provokacija. Pasak jų, L.Bankauskas į Baltarusiją vyko nusipirkti pigesnio benzino. Pareigūnas dažnai važiuoja į Minską, nes jo žmona yra baltarusė, o Minske gyvena uošviai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vakar pareiškė besitikinti, kad Baltarusijos pareigūnai, suprasdami situacijos jautrumą, atliks operatyvų ir objektyvų tyrimą.

"Lietuva suinteresuota kaip galima greičiau gauti atsakymus dėl šio sulaikymo. Prezidentė tikisi, kad Baltarusijos vadovybė, suprasdama situacijos jautrumą, užtikrins operatyvų ir objektyvų tyrimą", – Prezidentės žodžius BNS perdavė jos patarėja Daiva Ulbinaitė.

D.Grybauskaitė taip pat išreiškė viltį, kad šis incidentas nepakenks Lietuvos ir Baltarusijos santykiams. "Šis incidentas neturi pakenkti dvišalių santykių vystymuisi", – tvirtino Lietuvos Prezidentė.

Anot D.Ulbinaitės, prezidentūra stebi su L.Bankausko sulaikymu susijusią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių