Quantcast

Oro misiją nori rotuoti

Estija norėtų, kad kuo greičiau būtų priimtas sprendimas rotuoti NATO oro policijos misiją, kuri šiuo metu vykdoma iš Lietuvos. O Lietuvos krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė sako, kad Vilniuje apie tai nesvarstoma.

Penktadienį po Lietuvos karinių oro pajėgų bazėje Šiauliuose vykusios misiją atliekančių šalių pasikeitimo ceremonijos, Estijos gynybos ministerijos politikos sekretorius Svenas Sakkovas teigė, kad Estija norėtų NATO šalių naikintuvus dislokuoti savo šalyje.

"Dėl jūsų klausimo, ar Estija norėtų matyti misijos rotavimą, – mes norėtume. Manome, kad krūviai ir rizikos, susijusios su NATO oro policija ir kitomis misijomis, turi būti padalytos po lygiai visoms susijusioms šalims, arba lygiau, nei buvo iki šiol. Estija pasirengusi padaryti savo dalį. Dėl modalumų (rotacijų pasiskirstymo) reikia susitarti – mes tam pasiruošę. Taigi, galiu labai aiškiai pareikšti, kad Estija yra suinteresuota ateityje priimti NATO oro policiją, nes, manau, tai mūsų pareiga", – kalbėjo S.Sakkovas.

"Morėtume, kad dėl to būtų nuspręsta kaip galima greičiau. Bet mes šiuo atveju nesame vienintelė pusė. Čia ir dabar nespekuliuosiu apie datas", – sakė S.Sakkovas paklaustas, kada galėtų paaiškėti galimo NATO naikintuvų persikėlimo į Estiją laikas.

Į klausimą, ar Estija suprantama Lietuvoje, jis atsakė: "Manau, mes matome labai gerą Baltijos šalių bendradarbiavimą."

Lietuvos krašto apsaugos ministrė R.Juknevičienė žurnalistams sakė, jog Lietuva nesvarsto galimybės misiją perkelti į Estiją, ir užsiminė, kad tai tolimas – 10–15 metų – klausimas.

Anot jos, tokios diskusijos nenaujas dalykas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių