Quantcast

Orios senatvės metais siūloma paskelbti 2016-uosius

  • Teksto dydis:

Vyriausybė siūlo Seimui 2016-uosius paskelbti Orios senatvės metais.

Pernai Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) buvo pasiūliusi, kad Orios senatvės metais taptų 2015-ieji, tam buvo pritarusi Vyriausybė, tačiau Seimas nepriėmė reikiamų sprendimų.

„Seimas nespėjo priimti Vyriausybes siūlyto nutarimo dėl 2015 metų paskelbimo Orios senatvės metais, todėl pakartotinai teikiamas siūlymas (prašant atšaukti ankstesnį nutarimo projektą)“, - aiškina SAM.

Iniciatyva 2016-uosius paskelbti Orios senatvės metais aiškinama siekiu atkreipti visuomenės dėmesį į esamus ir artėjančius senėjančios visuomenės iššūkius bei poreikiu jau dabar jiems rengtis.

„Gerinant vyresnio amžiaus žmonių sveikatą, sumažėtų ir jų socialinė atskirtis – sveikesnis žmogus galėtų aktyviau dalyvauti socialiniame gyvenime, be to, ilgiau išliktų savarankiškas ir netaptų našta savo artimiesiems ir (arba) valstybei“, - aiškina ministerija.

Seimui paskelbus 2016-uosius Orios senatvės metais, būtų tvirtinamas veiksmų planas, kaip didinti prevencinių priemonių, taikomų sveikam senėjimui skatinti, veiksmingumą.
Šis planas apimtų ne tik vyresnių asmenų sveikatos, bet ir jų gyvenimo kokybės, savarankiškumo ir darbingumo didinimo, socialinės atskirties ir skurdo mažinimo, visuomenės ir šių asmenų požiūrio į senatvę gerinimo klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Orios senatvės metai ? Kvailiau nesugalvosi. Eilinis vajus. Kada išmoksime gyventi be vajų ? Ori senatvė privalo būti kiekvieną dieną. Vyriausybė suvaikėjo. Prieš rinkimus nebežino kaip pasimaivyti.

ww

ww portretas
Na,paskelbs orios senatves metais ir kas is to? Kokia ori senatve,jeigu Lietuvoje vidutine pensija sudaro 220 euru? Kur tas orumas? Ant popieriaus,paskelbsime ir staiga visi senjorai pasidarys orus? Man bjauru skaityti tokius lozungos,lyg nuo to zmones prades gyventi geriau. Pirma prilyginkite atlyginimus ir pensijas Europos vidurkiui,o tada kalbekite apie oruma. Cia kaip sovietu sajungoje anais laikas - tiek isauginam,tiek pagaminam,o is esmes absoliutus nulis - tuscios parduotuves. Taip ir cia - ori senatve su tuscia pinigine. Bjauru!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių