Quantcast

Neringa atkentėjo be elektros

Neringa atkentėjo be elektros

Vakar nuo dešimtos iki vienuoliktos ryto visose Neringos gyvenvietėse – Nidoje, Juodkrantėje, Preiloje, Pervalkoje, Alksnynėje bei Klaipėdai priklausančioje Smiltynėje buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas.

Avarijos priežastimi tapo ant aukštos įtampos oro linijos(ties Kiaulės nugara) užmestas metalinis lynas, kurį buvo būtina pašalinti norint išvengti nelaimių.

Grėsmę kėlusi kliūtis buvo pastebėta užvakar pavakaryje. Vakar iš ryto ją pavyko greitai pašalinti. Elektra pradėta tiekti valanda anksčiau nei planuota.

Vis dėlto vietos žmonės buvo pasipiktinę, jog jų niekas neinformavo apie elektros energijos nutraukimą. Nida, kaip jau esame pranešę anksčiau,per šią savaitę antrą kartą liko be elektros energijos.

Praėjusį pirmadienį avarija buvo įvykusi dėl požeminio kabelio gedimo.

Neringos meras Vigantas Giedraitis sakė žinią apie avariją gavęs likus penkiolikai minučių iki darbo pabaigos, todėl ir iš vakaro, ir rytą jo sekretorė informavo būtiniausias tarnybas ir įstaigas telefonu.

Bendrovė „VST“, pasak ryšių su visuomene atstovės Renatos Saulytės, ištikus avarijai neprivalo apie elektros energijos sutrikimus informuoti savo klientų iš anksto. Tačiau šiuo atveju, kadangi avarijos šalinimo darbai buvo suplanuoti iš vakaro, bendrovė pranešė Neringos ir Klaipėdos merams apie elektros nutraukimą bei padarė viešą pranešimą.

Kaip galėjo ant 24 metrų aukštyje esančios auštos įtampos linijos atsidurti metalinis lynas, kol kas nėra ištirta.

Viena iš versijų, kurią specialistams papasakojo vietiniai gyventojai, sako, jog lynas galėjo nukristi karinių mokymų metu, kai lėktuvas traukė ant lynų pritvirtintus taikinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių