Quantcast

Naujų nuomininkų - keli šimtai

Naujų nuomininkų - keli šimtai

Nors savivaldybės buto nuomos eilė juda lėtai, klaipėdiečiai noriai registruojasi išsinuomoti valdišką būstą.

Šiemet per 200 klaipėdiečių šeimų papildė savivaldybės būsto nuomininkų sąrašus. Butus gavo tik 4 žmonės, dar 4 paprašė išbraukti iš eilės, nes įsigijo nuosavą būstą.

Prieš Kalėdas miesto tarybos posėdyje buvo patvirtinti nauji savivaldybės butų nuomininkų sąrašai. Naujieji nuomininkai per mėnesį gaus savivaldybės pranešimus apie tai, kokiu numeriu jie įrašyti. Iš viso dabar yra per 900 norinčių išsinuomoti būstą.

Iš viso dabar Klaipėdoje yra per 1 700 savivaldybės butų. Paskutinį kartą savivaldybė šį sąrašą papildė prieš metus, nupirkusi keletą butų. Tačiau, pasak Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės, dabar butai nebus perkami, nes paaiškėjo, kad statyti naujus - pigiau.

Tikimasi, kad 2007 metais per 100 žmonių gaus naujus butus, kurie bus pradėti statyti 2006 kovą.

Artimiausiu metu paaiškės, ar skirtas sklypas dar dviejų socialinio būsto namų statybai. Savivaldybės buto vidutiniškai tenka laukti apie penkiolika metų. Per metus daugiausiai visų turimų butų skiriama našlaičiams ir neįgaliesiems. Tačiau, skirstant butus, atsižvelgiama į savivaldybės nustatytą tvarką, kad iš kiekvieno sąrašo per metus gautų butą tam tikras skaičius laukiančiųjų.

Iš viso yra 6 nuomininkų sąrašai. Jaunų šeimų, našlaičių, neįgalių asmenų ir gausiausias - bendrasis. Į šį sąrašą įrašomos klaipėdiečių šeimos, kurios nepatenka į kitas paminėtas kategorijas. Sąraše dabar yra 531, išbraukti 2 asmenys, įrašyti - 97.

Trumpiausias - šeštasis sąrašas. Tai nuomininkai, gyvenantys savininkams grąžintinuose namuose. Jie gali pasirinkti vieną iš penkių valstybės garantijų dėl būsto, kurį privalo gauti, kai bus iškeldinti iš savininkams grąžintinų namų. Tarp jų - ir galimybė išsinuomoti savivaldybės butą, įskaičiuojant savininko nuomotų patalpų vertę į nuompinigius savivaldybei. Šiame sąraše - 7 asmenys.

Prašymai dėl savivaldybės buto nuomos priiminėjami nuolat. Eilės numeris suteikiamas tik gruodį, kai miesto taryba patvirtina būsimų nuomininkų sąrašus. Į juos patenka gyventojai, kasmet iki spalio pirmosios padavę prašymus. Padavusiųjų vėliau prašymai bus apsvarstyti jau tik kitų metų pabaigoje. Eilės numerį lemia prašymo padavimo diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių