Quantcast

Muitininkai visuomenei pristato naująją rentgeno kontrolės sistemą

  • Teksto dydis:

Panemunės ir Kybartų muitinės postuose visuomenei bus pristatytos naujosios rentgeno kontrolės sistemos. Pristatymu siekiama supažindinti visuomenę su turima įranga bei jos galimybėms, taip pat prevencijos nelegalių rūkalų gabenimui.

Antradienį pristatymas vyks Panemunės kelio poste - Šakininkų kaime, Pagėgių savivaldybėje, trečiadienį - Kybartų kelio poste Vilkaviškio rajone.

Pasak Muitinės departamento pranešimo, nauji rentgenai Panemunės ir Kybartų muitinės postuose pradėjo veikti praėjusių metų pabaigoje. Šiomis sistemomis jau patikrinta daugiau nei 2000 transporto priemonių, sulaikyta keletas kilogramų augalinės kilmės narkotinių medžiagų, aptikta nelegaliai gabentų degalų ir 356 tūkst. 734 pakeliai kontrabandinių tabako gaminių.

Pasak tiesiogiai su šiomis sistemomis dirbančių muitinės pareigūnų, nauji rentgenai yra patikimesni ir pažangesnių technologijų, todėl leidžia efektyviau atlikti transporto priemonių kontrolę.

Nauji prietaisai įsigyti iš 2007-2013 metų Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių