Quantcast

L.Karalius pasislėpė pajūryje

Seimo narys Linas Karalius vakarykštį Seimo etikos komisijos posėdį, kuriame turėjo būti baramas, iškeitė į kovą prieš kvaišalus ir Klaipėdos sekso reikmenų parduotuves.

Pats atėjo ir pasisiūlė

Vakar Seimo etikos komisijai Krikščionių partijos narys L.Karalius turėjo pasiaiškinti, kodėl sausį vietoj parlamento posėdžių pasirinko kelionę po Pietryčių Aziją.

Tačiau L.Karalius pareiškė išvažiuojantis į Klaipėdą dirbti su rinkėjais, nors šio parlamentaro darbų miesto labui klaipėdiečiai nėra regėję. Vienintelį kartą L.Karalius uostamiestyje buvo užfiksuotas pernai rudenį, kai dalyvavo reklaminėje šiukšlių rinkimo akcijoje.

L.Karalius Seimo etikos komisijai pareiškė negalįs dalyvauti posėdyje, nes esą turįs uostamiesčio moksleiviams skaityti suplanuotą paskaitą apie alkoholizmo ir narkomanijos žalą.

Vis dėlto paaiškėjo, kad šią paskaitą parlamentaras pasisiūlė skaityti tik pirmadienį, kai pats atėjo į Klaipėdos centre esančią Maksimo Gorkio mokyklą. Pasak šios mokyklos vadovės Irenos Narkevičienės, L.Karalius mokyklos duris pravėrė nekviestas.

"Ne, mes jo nekvietėme, jis pats atėjo ir pasisiūlė. Negali žmogaus išvyti, tuo labiau kad jo siūlomos paskaitos tema mums aktuali", – kalbėjo mokyklos vadovė.

L.Karalius į jo paskaitą susirinkusiems devintokams vakar pasakojo, kas yra narkotikai, braižė chemines formules ir komentavo, kodėl maži vaikai nenori kvaišalų.

p>Politikas teigia, kad pats jau penkerius metus jokių svaigalų nevartoja. Seimo narys tikino, kad jo akys gali blizgėti ne nuo medikamentų, o iš gyvenimo džiaugsmo.

"Ko jis ten nusibeldė?"

Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas, sužinojęs, kad komisijos posėdyje L.Karaliaus taip ir neišvys, netvėrė pykčiu.

"Pirmadienį jis paskambino ir pranešė, kad visą savaitę dirbs Klaipėdoje. Gal jis jūsų miesto vaikas, klaipėdietis? Tuomet man visai neaišku, ko jis į Klaipėdą atsibeldė", – stebėjosi A.Salamakinas.

Vaikų darželio žaidimus primenančios Seimo nario gaudynės tęsiasi nebe pirmą savaitę. "Aš jo klausiau, o ką tu, Linai, toje Klaipėdoje veiksi? Paaiškinau, kad mano interesas yra kuo greičiau užbaigti jo užvirtą velniavą. Jis turėjo prisistatyti į posėdį ir atsakyti į komisijos klausimus. Man aiškino, kad viską komisijai pateiks, tačiau tik ne šį antradienį. Ir paprašė išbraukti jo klausimą iš darbotvarkės", – aiškino A.Salamakinas.

Seimo etikos sargas mano, kad 36 metų parlamentaras elgiasi vaikiškai. "Su juo – kaip su mažu vaiku. Prieš dvi savaites skambinau, ragelio nekelia. Klausiau jo partijos seniūno, kur jis? Man pranešama, kad Labanoro girioje, todėl telefonu nepasiekiamas. Paskui paaiškėja, kad jis – Marijampolėje. Dabar vėl jo nėra. Nebežinau, ką daryti. Kaip vaikų darželis", – neatitoko A.Salamakinas.

Aiškinsis ir dėl paukščiukų

Seimo etikos komisija L.Karaliaus buvo prašiusi pateikti pasą su apie jo keliones bylojančiomis vizomis.

"Mes jam paruošėme daug klausimų, akivaizdu, kad kol kas jis vengia į juos atsakyti. Turime išsiaiškinti, kur jis buvo per posėdžius, kam tos melagystės? Reikia vieną kartą išsiaiškinti, ar balsavo jo kortele kas nors ar ne, kam jis ją buvo palikęs", – kalbėjo A.Salamakinas.

Etikos sargams L.Karalius turėjo pasiaiškinti ir dėl internete paskelbtų jo įspūdžių iš Tailande stebėto pornografinio šou.

"Už tas nuotraukas ir įspūdžius iš kelionės jis taip pat turės atsakyti. Reikia išsiaiškinti, ar tai jo paties darbas ar ne, nes jis kaltina, esą Arūnas Valinskas internete paskelbė šio šou aprašymą. Kokia čia moralė, kai Seimo narys rašo, kaip paukščiukai skrenda iš tam tikros moters vietos? Man tik keista, kaip po tokių skandalų mokymo įstaiga išvis jį įsileido. Ką jis gali papasakoti mokiniams?" – kraupo Seimo etikos komisijos vadas.

Smogs sekso parduotuvėms

L.Karalius aiškino nieko bloga nematantis dėl to, kad nepasirodė Etikos komisijos posėdyje.

"Aš paaiškinau, kur esu. Komisijos pirmininkas yra informuotas", – kalbėjo pajūryje dienas leidęs parlamentaras.

Skandalingąjį Seimo narį sudomino uostamiestyje plačiai nuskambėjusi sekso prekių parduotuvių tinklo "Amsterdamas visą parą" istorija.

"Kiek žinau, Vilniuje teisėsaugininkai sugebėjo uždaryti šias parduotuves, nes jose buvo parduodami narkotinių medžiagų turintys preparatai. Pardavėjai jaunimui siūlo neva trąšų augalams, druskos voniai, o iš tiesų tai – narkotiniai stimuliatoriai. Domėsiuosi, ar galima panaudoti tuos pačius teisinius svertus ir uostamiestyje vykdomame ikiteisminiame tyrime", – teigė L.Karalius.

Seimo narys tikino, kad jau rengia raštą prokuratūrai, Vartotojų teisių apsaugos tarnybai ir Narkotikų kontrolės departamentui dėl šių parduotuvių tinklo veiklos.

Paklaustas, ką ketina veikti visą savaitę pajūryje, L.Karalius paaiškino, kad jis čia praleis tik kelias dienas.

"O dėl kelionės, tai Seimo statute parašyta – laiką tarp posėdžių Seimo narys planuoja savarankiškai. Tai mano reikalas, kur aš jį leidau: ar Vilniuje, ar Marijampolėje, ar Kambodžoje. Aš praleidau posėdžius ir kaltę prisiėmiau – atsisakiau algos. Netiesa, kad pinigus gavau, parašiau pareiškimą ir už vasarį gausiu nulį litų", – kalbėjo L.Karalius.


Griežtins bausmes

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai (EPK) darbo grupė pateikė Seimo statuto pataisas dėl sankcijų posėdžius praleidusiems parlamentarams. Komisija joms pritarė. Siūloma mažinti atlyginimą 20 proc. už be pateisinamos priežasties praleistą komiteto, komisijos ir plenarinį posėdį, 25 proc. – balsavus už kitą Seimo narį.

Statute siūloma numatyti, kad Seimo nariui būtų inicijuojamas apkaltos procesas, jei EPK konstatuoja jį pažeidus Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas. Taip pat pataisomis siūloma parlamentarams ne sesijų metu suteikti kasmetes atostogas. Pataisos taip pat numatytų, kad sušaukus neeilinę sesiją Seimo narys iš atostogų būtų atšaukiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių