Quantcast

Konservatorius reikalauja Turizmo departamento vadovų atsakomybės

Konservatorius Jurgis Razma sako, kad Ūkio ministerija dėl agentūros „Go Planet Travel“ turi reikalauti Valstybinio turizmo departamento (VTD) vadovų atsakomybės.

„VTD veikla – nedovanotino aplaidumo pavyzdys, todėl Ūkio ministerija privalo reikalauti departamento vadovų atsakomybės“, - teigiama parlamentaro antradienį išplatintame pranešime.

Konservatorius pabrėžia, kad departamentas prastai vykdė turizmo bendrovės „Go Planet Travel“ kontrolės funkcijas, nes įmonės bankrotas nebuvo netikėtas – apie tai jau seniai signalizavo šio verslo atstovai. Opozicinės partijos politikas taip pat įsitikinęs, kad VTD atstovai sako netiesą teigdami, kad neturi galimybių tikrinti, kaip kokia įmonė veikia.

Be to, jis pabrėžia, kad veiklos pažymėjimą VTD gali išduoti tik nepriekaištingos reputacijos kelionių organizatoriui.

„Kaip departamentas galėjo leisti organizuoti keliones Kipro holdingui priklausančiai „Go Planet Travel“, kurios vienas iš akcininkų – žinomas verslininkas, įsivėlęs jau į ne vienos įmonės bankroto istoriją?“ – stebisi Seimo narys.

Kipre registruotai įmonei „Grand Go Group“ priklausančios Lietuvos atvykstamojo turizmo bendrovės „Go Baltic Travel“ vadovas yra Martynas Latvys, kuris yra vadovavęs bankrutavusiai „Star1 Airlines“.

Ūkio ministras Evaldas Gustas savo ruožtu pirmadienį žurnalistams sakė manantis, kad VTD dirba gerai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių