Quantcast

Jūros šventė ant nosies

Jūros šventė ant nosies

47-ojoje Jūros šventėje – 80 nemokamų renginių laisva jūrine dvasia.

Metų renginys Klaipėdoje ir visame pajūryje vyks liepos 21-23 dienomis.

Šiais metais pirmą kartą pagrindine Jūros šventės vieta skelbiamas Kruizinių laivų terminalas. Neįprastos, kupolo formos milžiniškoje scenoje penktadienį vyks labiausiai akcentuojamas, Jūros šventę atidarantis koncertas - „Jūrovizija Klaipėdoje“. Unikalioje koncertinėje programoje pasirodys visi kada nors „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavę atlikėjai.

Anot viešosios įstaigos „Jūros šventė“ direktoriaus Remigijaus Mockaus, kiekviena amžiaus grupė turi rasti savo vietą šventėje. Todėl Jono kalnelis populiarios ir klubinės muzikos ritmais kvies jaunimą. O penktadienį renginyje „Liaudiškai laisvai“ Teatro aikštėje koncertuos klasika tapusios liaudiškos muzikos kapelos.

Pernai Jūros šventėje Lietuvos kantri dinozaurui Virgiui Stakėnui trūko laiko baigti savo pasirodymą. Šiemet jis grįžta ir žada išvirti muzikinę „country žuvienę“ kartu su geriausiais kantri stiliaus atlikėjais Lietuvoje ir svečiais iš užsienio.

Antrasis tarptautinis vaikų ir jaunimo populiariosios muzikos festivalis-konkursas „Dainų burė -2006“ patrauks ne tik vaikus. Festivalis unikalus tuo, kad jo dalyviai - įvairių konkursų laureatai ir visi dainuos arba gros gyvai.

Šiais metais šventėje tvyros žuvies kvapas. Dešinioji Danės krantinė ties Pilies tiltu šeštadienį taps žuvies ir žvejybos įrankių pardavimo vieta. Ten pat varžysis žvejai. Kadangi Lietuvoje yra apie 7000 žvejų ir jie neturi savo profesinės šventės, tikimasi, kad šeštadienis Jūros šventėje taps visos šalies žvejų diena. Ji skirta ne tik pramogauti, bet ir prisiminti visus tuos, kurie jūrai skyrė didžiąją gyvenimo dalį, juos pagerbiant apdovanojimais.

Šventės mecenatas „Švyturys-Utenos alus“ šeštadienį dovanos koncertą „Susitikime prie švyturio“. Renginys ypatingas tuo, kad bendradarbiaujant su Lietuvos televizija bus siekiama surinkti kiek įmanoma daugiau pinigų nuo gaisro nukentėjusiai Kuršių nerijos daliai atsodinti.

Jūros šventėje vyks ir įvairūs sportiniai renginiai, taip pat istorinių laivų festivalis „Baltic sail“. Teatro mėgėjus Tiltų gatvėje stabtelėti privers Gliukų, Pilies bei pantomimos teatro „A“ aktoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių