Quantcast

J.Borisovo Prezidentas

Dienos komentaras

J.Borisovo Prezidentas

Prezidentas R.Paksas rinkimų sąskaitas apmokėjo labai neišrankaus žmogaus pinigais. Jurijaus Borisovo verslo geografija nekelia abejonių: savo prekes jis parduoda tose šalyse, kuriose kariaujama, prekiaujama narkotikais.

Tai faktas, kurį jau po kelių savaičių konstatuos Prokuratūra ir Seimo specialioji komisija. Šis faktas kompromituoja Prezidentą labiau nei visos tariamos ar tikros sutartys su J.Borisovu ar pastarojo telefoninė isterija.

Priešingai, paviešinti J.Borisovo grasinimai yra lyg pagyrimas Prezidentui. Jie leidžia sakyti, kad štai koks R.Paksas kietas - atsispyrė, nedavė, ko reikalavo tas veikėjas. Buvo ištikimas ir doras. Neleido J.Borisovui suvalgyti Dalios Kutraitės, kurios tas turbūt nekenčia iki pat šios dienos.

Tačiau lieka pinigai. 1,2 milijono J.Borisovo litų, kurie dvokia kaip šimtas šeškų. Priėmus tokias dovanas politikoje gyventi galima. Tačiau reikia elgtis labai tyliai ir kukliai, be to, turėti rimtų sąjungininkų. Antraip gali atsitikti tai, kas dabar nutiko. R.Paksą muša. Ir muš dar ilgai.

Ar yra argumentų jo gailėti? Žinoma. Pirmiausia ne jis yra pirmas politikas, kuris galėjo paimti kriminalinių pinigų. Antra, jį muša tokie patys, kaip jis, tik daug galingesni – tie, kuriems iš tiesų nerūpi, kad dėl šio skandalo Lietuva pasaulyje atrodo dar mažiau normali nei po E.Zurofo atakų. Trečia...

O trečio ir nėra, nes toliau reikia pripažinti, kad R.Paksas į valdžią atėjo sakydamas netiesą, jog jis kitoks negu ta šutvė, kuri dabar jį muša. Pakako pirmo rimto išbandymo - Valstybės saugumo departamento vadovo keitimo, ir daili pakuotė sudrisko. Banali tiesa: kai gyveni ant stiklo kalno - akmenimis nesimėtai.

VSD paviešintame J.Borisovo pokalbyje su R.Pakso verslo tvarkytoju Algirdu Drakšu pirmasis grasina: jei negaus posto prezidentūroje, tai pasakys, koks iš tiesų yra išrinktasis Prezidentas. Koks? Ogi toks, kaip ir kiti, tik daug silpnesnis. Tai žinia, kuri pakloja R.Paksą į nokdauną.

Ir visai nesvarbu, kad Prokuratūra ir VSD nerado tos sutarties, apie kurią J.Borisovas kalbėjo telefonu su A.Drakšu. Svarbu, kad R.Paksas ėmė valdžią sukeldamas lūkesčius žmonių, kuriems Lietuvoje gyventi nėra gerai. Tie žmonės manė išsirinkę savo Prezidentą: tokį savą, verkiantį bei skriaudžiamą, kaip ir jie.

Tačiau lygiai taip pat manė ir J.Borisovas. Jis ir laimėjo. Laimėjo dar tada, kai išimties tvarka ir Prezidento valia tapo Lietuvos piliečiu. Negali tas pats žmogus viena ranka diriguoti kovai su korupcija ir “įvesti tvarką”, o kita - patarnauti tokiam žmogui, koks, kaip aiškės prokurorų tyrimo metu, yra J.Borisovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių