Quantcast

Įvertino V. Rupšio situaciją: įsivaizduokite, kaip jis kalba su pulkininkais

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys kas mėnesį gauna beveik pusės tūkstančio eurų vadinamuosius butpinigius, už juos nuomojasi butą iš savo sūnaus. Kaip skelbė portalas 15min.lt reaguodamas į klausimus kariuomenės vadas nesitvardė, tvirtino, kad žurnalistas užduoda kvailus klausimus, pareiškė, jog „ne ten ieškot sliekų“. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

Politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka teigia, kad kariuomenės vadas, bendraudamas su žurnalistu, pasielgė kaip chamas. Anot politikos apžvalgininko, vargu ar atsiprašymas kažką keičia.

– Kaip vertinate šią situaciją bendrai, kad Lietuvos kariuomenės vadas nuomojasi butą iš savo sūnaus?

– Pradėčiau nuo to, kad iki karo Lietuva turėjo tris divizijas, visiškai parengtas karui, bet neturėjo keturių žvaigždučių generolo. Dabar Lietuva neturi nė vienos divizijos, bet šitas kariuomenės vadas išsizyzė keturias žvaigždes iš politikų, nors iki tol visi kariuomenės vadai tenkinosi generolo leitenanto laipsniu. Galima suteikti chamui dvi papildomas generolo žvaigždes, kad jis gerai jaustųsi klube, bet chamo iš tokio generolo neišvarysi. Pats generolas jau atsakė į šį klausimą – jis skubos tvarka nutraukė sutartį su sūnumi. Tas pats čekiukų skandalas, tik kariuomenės daliniuose.

Kariuomenės įvaizdžiui labiau pakenkė ne pats buto nuomojimas iš sūnaus ir privačių ir valstybinių interesų painiojimas, o kariuomenės vado chamiškumas kalbant su žurnalistu.

– Ar keičia situaciją, kad buvo greitai sureaguota ir sutartis buvo nutraukta?

– Nepamenu per pastaruosius dešimt metų, kad koks nors įkliuvęs politikas, Seimo narys, prezidentas būtų sakęs, kad jie ką nors pažeidė. Jie viską darė teisingai pagal įstatymus. Jie nieko nepažeidžia. Man atrodo, kad tai yra pats didžiausias pažeidimas, kai žmonės net nesupranta, kad reikia pripažinti kaltę.

–  Tai nuomos nutraukimas nieko ir nekeičia, nes jis, kaip ir sako, kad nieko nepažeidė.

– Tėvas gali gyventi pas sūnų. Bet kodėl valstybė turi už tai mokėti? Kai Seimo narys pavaro šlykštų antisemitizmą, jo nebeturėtų būti Seime. Kai kariuomenės vadas padaro tokią pražangą, manau, jis pats turėtų susiprasti, ką daryti. Švedijoje buvo toks keistas dalykas – ministrė buvo nevalgiusi visą dieną, užbėgo į parduotuvę, sumaišė kredito kortelę ir sumokėjo už šokoladuką ministrui skirta verslo kortele. Kuo tai baigėsi? Ministrė atsistatydino. Tai palinkėkime sau ir visiems nekaltiems pareigūnams, politikams, kad ir Lietuvoje kada nors būtų taip pat.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Dabar kariuomenės vadas sako, kad nėra priežasčių jam atsistatydinti. Kaip buvo pakenkta kariuomenės įvaizdžiui?

– Kariuomenė Lietuvoje turi vardą. Kariuomenės įvaizdžiui labiau pakenkė ne pats buto nuomojimas iš sūnaus ir privačių ir valstybinių interesų painiojimas, o kariuomenės vado chamiškumas kalbant su žurnalistu. Tai įsivaizduokite, kaip jis kalba su pulkininkais. Man atėjo tokia mintis į galvą. Yra generolas Valerijus Zalužnas, jis kariauja nuo 2014 m. Jis atlaikė pirmuosius mūšius. Dabar intensyvus karas tęsiasi 19 mėn. Ar jūs matėte jį kada nors susiraukusį, piktą, rėkiantį? Jis yra be galo išsilavinęs, protingai kalbantis žmogus. Kariuomenės, kuri nekariauja, vadas bent jau taikos metu tūrėtų būti toks pat kaip V. Zalužnas.

– Komunikacijos tonas buvo tikrai pasirinktas chamiškas. Kaip reikėtų taisyti šią situaciją? Ar ji yra iš viso pataisoma? Jis juk atsiprašė žurnalisto.

– Atsiprašymas yra gerai. Nežinau, kaip tai turėtų būti, kai šimtai Lietuvos politikų ėmė čekiukus saujomis ir dėjo į savo kišenę, o valstybėje nėra jokio tyrimo. Prieš 7 mėn. valstybės pareigūnas, apdovanotas dviem Vyčio ordinais, buvo išvytas už tai, kad norėjo laikytis įstatymo, o Seime net nėra tyrimo. Šitoje valstybėje niekas nesielgia pagal taisykles, bet visi nori gyventi taip, kaip Švedijoje, Danijoje, kur yra laikomasi tų taisyklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O AR

O AR portretas
PULKININKAI SKUNDŽIASI. ?

Anonimas

Anonimas portretas
Gražu žiūrėti kai šunes pjaunasi ..

Pil.

Pil. portretas
Jeigu tas sūnus tvarkingai nomuoja butą ,turi patalpų nuomos patentą arba kitą verslui dokumentą ,moka mokesčius valstybei ,manau jokio skirtumo tada nėra iš ko nuomuos tą butą.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių