Quantcast

Griuvėsiai bus nušluoti

Griuvėsiai bus nušluoti

Karklės kaime Pajūrio regioniniame parke esančių dviejų apleistų karinių pastatų – vadavietės ir stebėjimo posto – turėtų nebelikti.

Vakar vykusiame Vyriausybės posėdyje buvo pritarta tam, kad šie du kariniai objektai, kuriuos iki šiol patikėjimo teise valdė Valstybės turto fondas, būtų atiduoti Pajūrio regioninio parko direkcijai.

Pasidomėjus, koks likimas laukia perduotų statinių, Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius neslėpė, kad jie bus nugriauti.

„Čia negali būti nei viešbutis, nei gyvenamasis namas. Kad apleisti pastatai negadintų draustinio kraštovaizdžio, mes juos nugriausime“, - aiškino direktorius.

Pasak pašnekovo, abu objektai yra toje vietoje, kuri įtraukta į Europos Sąjungos saugotinų teritorijų tinklą „Natura–2000“.

Apleistas karinis stebėjimo postas yra Plazės gamtiniame rezervate, vadavietė – už rezervato ribų, tačiau jos sklypas ribojasi su saugotina teritorija. Todėl nė viename iš šių pastatų negali būti vykdoma jokia veikla.

Kurį laiką minėtieji pastatai buvo įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą. Laimė, prieš kelerius metus pavyko pasiekti, kad jie iš minėtojo sąrašo būtų išbraukti.

Lėšų statinių griovimui planuojama gauti iš ES struktūrinių fondų.

D.Nicius pasakojo, kad minėtieji pastatai – ne vienintelės buvusių karinių objektų griuvenos, darkančios kraštovaizdį. Tokių griuvėsių yra ir daugiau. Ateityje juos taip pat norima nugriauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių