Quantcast

Dėl paslaugos kainos keleivių gali sumažėti

Keltai

Dėl paslaugos kainos keleivių gali sumažėti

Kiek nuo liepos 1 dienos mokėsime už persikėlimą į Smiltynę, spręs Vyriausybė.

Praėjusį ketvirtadienį Seimas priėmė nutarimą, pagal kurį nuo liepos 1 dienos keltais nemokamai keltis per Kuršių marias galės tik Neringos ir Smiltynės gyventojai bei specialiosios tarnybos. O Klaipėdos valdžia dar anksčiau nutarė, jog nuo birželio 1 - osios už galimybę patekti į Smiltynę teks mokėti vietinės rinkliavos mokestį.

Nuo birželio 1 d. iki liepos 1 d. už galimybę įvažiuoti į Klaipėdos savivaldybės administruojamą teritoriją - Smiltynę reikia mokėti Klaipėdos savivaldybės tarybos nustatytą vietinės rinkliavos mokestį: už motociklą - 10 litų, lengvąjį automobilį, krovininį automobilį (iki 3,5 t) - 20 litų, už didesnes transporto priemones - 40 litų. Keleiviams, dviratininkams už įvažiavimą į Smiltynę iki liepos 1 - osios mokėti nereikia.

Smiltynės perkėlos bendrovės direktorius Algirdas Žukauskas vakar sakė, kad dar neaišku, kiek už kelto paslaugas reikės mokėti nuo liepos 1-osios. Anot jo, tai paaiškės, kai pagal ketvirtadienį Seimo priimtą Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo pataisą bus priimtas Vyriausybės nutarimas.

A.Žukauskas mano, kad nuo liepos 1 dienos keltis per Kuršių marias keltu tikrai nebus brangiau negu 2000 metais. Tačiau jis nesiryžo pasakyti, ar bus pigiau.

2000 metais už kelto paslaugas reikėjo mokėti: už lengvąjį automobilį - 38 litus, už dviratį, mopedą - 2 litus, motociklą, motorolerį - 16 litų, lengvojo automobilio priekabą - 30 litų, priekabą - gyvenamąjį vagonėlį - 50 litų, autobusą (priklausomai nuo dydžio) - nuo 60 iki 160 litų, krovininį automobilį (priklausomai nuo masės) - nuo 60 iki 140 litų, už jo priekabą ar puspriekabę - 130 litų, už mažą gyvūną (šuo, katė) - 5 litai, už didelį gyvulį (arklys, karvė) - 10 litų. Vienam keleiviui persikelti kainavo 1,40 lito.

Savivaldybės specialistai prognozuoja, kad kelto paslaugos kainuos brangiau negu dabar teberenkama rinkliava.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių