Quantcast

Bažnyčia tilptų aikštelėje

Bažnyčia tilptų aikštelėje

Uostamiesčiui būtina dar viena bažnyčia. Tai Klaipėdos savivaldybės Teritorijų planavimo komiteto nariams vakar įrodinėjo pats Telšių vyskupas Jonas Boruta. Politikai ir dvasininkai negali sutarti, ar jai parinkta vieta – tinkama.

Šv. Brunono Kverfurtiečio parapija, vienijanti tarp Statybininkų, Taikos, Baltijos prospektų ir Šilutės plento gyvenančius klaipėdiečius, įkurta šiemet. Formaliai jai priklauso apie 5000 tikinčiųjų.

Įsteigus parapiją, jos atstovai ėmė prašyti leisti statyti nedidelę bažnyčią su vienuolynu ir varpine.

Bažnyčiai statyti pasiūlytos penkios galimos vietos: prie Taikos prospekto ir Naujakiemio gatvės arba prie Šilutės plento ir Statybininkų prospekto sankryžų, prie „Vėtrungės“ ir Gedminų mokyklų, „Draugystės“ parke ir jau už parapijos ribų – Statybininkų prospekto bei Minijos gatvės kampe.

Bendruomenei labiausiai patiko vieta „Draugystės“ parke netoli Ledo maniežo. Kol kas ten įrengta aikštelė automobiliams laikyti.

Teigiama, kad bažnyčia visiškai tilptų esamos aikštelės vietoje, nepretenduodama į žaliąsias zonas.

Bažnyčios projekto vadovė Aurelija Jankuvienė žadėjo, kad „U“ raidės formos apie 15 m aukščio šventovės kompleksas būtų iki 2000 kvadratinių metrų dydžio. Maždaug po 600 kvadratinių metrų tektų bažnyčiai ir vienuolynui. Daugiau kaip 300 kvadratinių metrų užimtų koplyčia.

Klaipėdos savivaldybės vyriausiasis architektas Almantas Mureika abejojo, ar bažnyčiai tinka stovėti gamybiniame rajone, kuris esą yra ne parapijos centre, kaip turėtų būti, o pakraštyje.

Teritorijų planavimo komiteto narys Artūras Šulcas teigė, kad bažnyčios atsiradimas numatytoje vietoje prieštarautų bendrajam planui, pagal kurį parinktoje teritorijoje numatyta žalioji zona.

Paklaustas, ar naujos šventyklos statybos dar labiau neužvilkins prieš keliolika metų pradėtų statyti Šv. Juozapo Darbininko ir Šv. Kazimiero bažnyčių darbų pabaigos, J.Boruta tikino, kad tai – tarpusavyje nesusiję. Esą naujoji bažnyčia būtų statoma už parapijiečių aukas ir nebūtų tokia grandiozinė, kaip prieš tai minėtosios.

Šiuo metu pietinėje miesto dalyje yra tik Šv. Juozapo bažnyčia, vienijanti apie 8000 tikinčiųjų – tiek, kiek, pasak vyskupo, Italijoje turi vyskupijos. Parapijos esą turėtų vienyti tik apie 5000 katalikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių