Quantcast

Aplinkosaugininkų vadovas: kurį laiką nebus skiriamos baudos už taršius automobilius

Aplinkosaugininkams keliuose pradedant tikrinti automobilių taršą, Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) kurį laiką netaikys baudų už netvarkingus automobilius, sako institucijos vadovas.

Giedriaus Kadziausko teigimu, planuojami reidai bus skirti vairuotojų prevencijai, o baudos kol kas baudos nebus taikomos siekiant paskatinti vairuotojus sutvarkyti taršius automobilius.

„Rengsime reidus, kurių metu vairuotojai turės galimybę pasitikrinti. Kažkurį laiką vairuotojams netaikysime atsakomybės, paskatindami juos susitvarkyti. Tam, kad parodytumėm vairuotojams, visuomenei, kaip veikia šita sistema, kad ji yra draugiška“, – pirmadienį bendrame Seimo Aplinkos apsaugos bei Teisės ir teisėtvarkos komitetų posėdyje sakė G. Kadziauskas.

Kažkurį laiką vairuotojams netaikysime atsakomybės, paskatindami juos susitvarkyti. 

Tuo metu Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė pabrėžė, kad taršių automobilių vairuotojus tik įspėjant  apie pažeidimą ir neskiriant baudos reikėtų keisti teisės aktus.

„Jei neturime teisės aktų bazėje galimybės paleisti, pagauti pažeidėją, jis turėtų gauti baudą. Bet galbūt čia yra kelias į tai, kad turėtume turėti šiokias tokias pataisas dėl įspėjimo galimybės“, – posėdyje teigė A. Gedvilienė.

G. Kadziausko teigimu, galimybė reidų metu taikyti įspėjimą ne tik prevencinių akcijų, bet ir patikrinimų metu turėtų būti numatyta  Administracinių nusižengimų kodekse: „Kad greta tų šiandien numatytų sankcijų būtų ir įspėjimas“.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojus įstatymo pakeitimams, aplinkosaugininkai gali be kitų institucijų pareigūnų dalyvavimo keliuose stabdyti ir atlikti transporto priemonių taršos matavimus. Vis tik dėl šaltų orų patikrinimai dar nebuvo atliekami.

Pasak G. Kadziausko, patikra nebus atliekama tamsiu paros metu, transporto priemones stabdys tik uniformuoti pareigūnai.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas posėdyje kalbėjo, kad gyventojams trūksta patikimos informacijos apie patikrą, internete skleidžiamos melagienos, esą AAD reidus vykdys naktimis, be uniformų, konfiskuos automobilius ir panašiai.

„Tai nėra visuotinė kontrolė, tai yra proporcinga kontrolė (...). Kviečiu matyti tą taršos prevencijos užduotį, kurią turime išspręsti““, – teigė ministras.

Kaip anksčiau skelbė AAD, už transporto priemonių, kurių į orą išmetamų teršalų kiekis viršija normas, naudojimą gresia 100-300 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300-500 eurų bauda.

Aplinkos teršimas pavojingomis cheminėmis medžiagomis ir mišiniais asmenims užtraukia 60-120 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 150-300 eurų baudą.

Per metus AAD planuoja patikrinti nuo 9 iki 15 tūkst. automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Kai iš dalies privačių namų kaminų šaltu oru kartais virsta tamsiai pilki dūmai ir sklinda kažkokių degančių medžiagų kvapas,kuris kartais skverbiasi į šalia esančių daugiabučių kambarius, bus tikrinami automobiliai? Ar tai yra adekvatūs veiksmai, gerb. Aplinkos ministre?

Miškai

Miškai portretas
užversti padangom,atliekom, sąvartynai kai kur padaryti, miškininkai nesugeba atlikti tiesioginio savo darbo, apsaugoti miškus nuo teršalų ir lenda ten kur išvis neturi žalio supratimo apie tehniką , kad suprasti automehanikai inžinieriai mokosi kelis metus, o če išlenda iš miško koks suslikas ir lendą į mašinos kompiuterį ,variklį bando reguliuoti. Tai durnių valstybė ar tokiais prisimeta?

Ten

Ten portretas
kažkoks ožiauskas lendantis su savo draugiškumu neturėtų tureti žodžio, aš praeinu tehnikinę kuri man garantuoja kad galiu važineti su savo transporto priemone du metus, jeigu miškininkui neįtiks mano transporto priemones tehnikinė ,tai gal tą skiriamą baudą ,per teismus galės sumokėti tie kas suteikė tokią teisia važiuoti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių