Quantcast

Antrajame Darbo partijos suvažiavime patvirtintos DP strateginės kryptys, priimtos programos ir statuto pataisos

PARTIJOS

Antrajame Darbo partijos suvažiavime patvirtintos DP strateginės kryptys, priimtos programos ir statuto pataisos

Praėjusį savaitgalį Vilniuje vykusiame Darbo partijos (DP) antrajame suvažiavime per 1200 delegatų patvirtino DP strategines kryptis, priėmė programos ir statuto pataisas. Strateginės kryptys patobulintos atsižvelgiant į Lietuvos žmonių lūkesčius ir norus, rajonų specialistų pasiūlymus, išsakytus susitikimuose su Darbo partijos komitetų atstovais.

DP vadovų ir komitetų atstovų susitikimuose su visuomene, kurie vyko visuos Lietuvos rajonuose, dalyvavo daugiau kaip 50 000 Lietuvos žmonių. Iš viso buvo pateikta per 10 000 klausimų. “Atsižvelgdami į pateiktus klausimus, pastabas bei pasiūlymus atidžiai koregavome Darbo partijos programą, kuri bus realiai įgyvendinama”, - sakė DP pirmininko pavaduotojas bei partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Antanas Bosas.

Kreipdamasis į suvažiavimo delegatus, DP pirmininkas Viktoras Uspaskichas pažymėjo, kad Lietuvos žmonės išreiškė didžiausią pasitikėjimą Darbo partija, į Europos Parlamentą (EP) išrinkdami net penkis DP iškeltus kandidatus. EP rinkimuose išreikštas didelis rinkėjų pasitikėjimas DP, pasak V. Uspaskicho, įpareigoja Darbo partiją dirbti dar atsakingiau ir profesionaliau, pateisinant visų Lietuvos žmonių lūkesčius.

DP strateginėse kryptyse numatyti veiklos prioritetai – socialinis teisingumas, užtikrinantis žmogaus teises ir laisves, kova su skurdu ir nedarbu, efektyvus valstybės valdymas ir regioninė politika, ekonominė pažanga, atsilikimo nuo ES šalių mažinimas, lygiaverčių verslo sąlygų užtikrinimas, Lietuvai naudingas tarptautinis bendradarbiavimas, geri santykiai su užsienio valstybėmis, saugumo užtikrinimas ir kt. Pasak suvažiavime priimtos DP rezoliucijos, įgyvendinti šiuos tikslus Darbo partija galės turėdama valdžios svertus LR Seime ir Vyriausybėje.

Suvažiavimo metu DP pirmininkas taip pat pakvietė politines partijas dirbti kartu. “Praėjusiame darbo partijos suvažiavime aš kreipiausi į kitas partijas, ragindamas nebeieškoti priešų savo valstybės viduje, neskaldyti visuomenės. To paties aš raginu ir dabar: kviečiu partijas, atmetus visas ambicijas, pašalinti nereikalingą ir net kenksmingą tarpusavio priešpriešą bei problemas spręsti kartu”, - sakė V.Uspaskichas.

Pasveikinti Darbo partijos suvažiavimo, kuriame dalyvavo ir apie 40 delegatų iš Klaipėdos, atvyko Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkė Kaziemira Prunskienė, Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, kitų politinių partijų atstovai, Lietuvoje reziduojančio diplomatinio korpuso nariai. Sveikinimą atsiuntė buvęs Europos Komisijos Prezidentas Romanas Prodis.

Užs. Nr. 50226



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių