Quantcast

Ž. Pavilionis: NATO pozicija dėl Ukrainos narystės – miglota, ją reikės taisyti

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis sako, kad NATO lyderių Vilniuje patvirtina pozicija dėl Ukrainos yra miglota ir ją reikės taisyti kitąmet Vašingtone vyksiančiame NATO viršūnių susitikime.

Tai jis teigė NATO lyderiams antradienį Vilniuje sutarus, kad kvietimas įstoti į Aljansą Ukrainai bus įteiktas, kai dėl to sutars bloko valstybės ir Kyjivas įvykdys keliamas sąlygas.

„Parlamentai, kuriuos bent 26 subūrėm, kaip Užsienio reikalų komitetų pirmininkus, – jie prašė aiškaus kelio į narystę. Man aiškiau nepasidarė, manau, aiškiau pasidarė Putinui, kad mes jo tiesiog bijome“, – LRT televizijai antradienį sakė Ž. Pavilionis.   

„Grubiai šnekant reikės taisyti tą neaiškų pakvietimą, kad Vašingtone jis būtų aiškus kaip krištolas – toks, kokį Švedija ir Suomija gavo Madride“, – sakė jis.

Man aiškiau nepasidarė, manau, aiškiau pasidarė Putinui, kad mes jo tiesiog bijome.

Jo teigimu, antradienį priimtu sprendimu NATO narės pademonstravo neturinčios „nugalėjimo strategijos“ ir pasiryžimo Ukrainą priimti į Aljansą.

„Mes dabar praradome laiko iki Vašingtono susitikimo ir kiekviena diena Ukrainai kainuos labai daug, ir kiekviena diena bus Rusijai iš esmės carte blanche (veiksmų laisvė – BNS) tęsti puolimą, nes mes nepademonstravome, kad mes turime nugalėjimo strategiją, kad mes Ukrainą priimsime į NATO ir kad mes esame apsisprendę kad ir Vašingtone tą pakvietimą padaryti“, – teigė Ž. Pavilionis.

Pasak Seimo nario, dabar svarbu ne tai, kas laimės kitus JAV prezidento rinkimus, o kokia bus šios šalies vadovo pozicija Ukrainos narystės NATO klausimu.

„Dabar jau man nebeįdomu, kas laimės Amerikos (prezidento – BNS) rinkimus. Dabar man įdomu, ar jis bus už Ukrainos narystę NATO“, – teigė Ž. Pavilionis. 

„Jeigu jis (J. Bidenas – BNS) ir toliau, bandau išlikti diplomatiškas, elgsis taip, kaip pasielgė Vilniuje, aš nesuprantu, kodėl mes turime už jį balsuoti“, – pridūrė jis.

Antradienį NATO lyderiai sutarė, kad kvietimas įstoti į Aljansą Ukrainai bus įteiktas, kai dėl to sutars bloko valstybės ir Kyjivas įvykdys keliamas sąlygas.

Be to, Aljansas nusprendė atleisti Ukrainą nuo Narystės veiksmų plano (angl. Membership Action Plan, MAP) vykdymo, nutarė įsteigti Aljanso ir Ukrainos tarybą bei patvirtino ilgalaikės paramos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms planą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Ale kokia nusiminusi zelenskienė Šitiek milijarda dabar voloitusi su ukru napoleonu kur nors turkijoje savo viloje o čia prašau banderos irėme i nugara kalašnikovus kad nei cipt zelionka parsidavėliui nei laisves nei milijardu suneštu Nepergyvenk kaip taves nebus moteriškė sužydės su kokiu anglosaksu

siaip

siaip portretas
su situ asileliu reiktu pasielgti taip kaip valinskas sake apie tomaseviciu

tai

tai portretas
Patraukite nuo ekrano tą imbicilą.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių