Quantcast

VTEK tirs Dokumentų apsaugos tarnybos vadovo K. Rimšelio elgesį

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nutarė tirti Valstybės dokumentų technologinės apsaugos tarnybos direktoriaus Klemenso Rimšelio elgesį – ji aiškinsis, ar jis nesupainiojo interesų, kai į komandiruotes vyko kartu su sutuoktine.

Anot VTEK, šiemet spalio 17–21 dienomis K. Rimšelis buvo komandiruotas į Bilbao dalyvauti konferencijoje ir parodoje,  viešbučio kambarys buvo rezervuotas ir jo sutuoktinei, o paslaugos apmokėtos iš valstybės lėšų.

„Tarnybos darbuotojos ir (...) kelionės organizatorės elektroninis susirašinėjimas patvirtina, kad tvarkydama su komandiruote į Ispaniją susijusius klausimus, minima tarnybos darbuotoja su bendrovės atstove derino ne tik su K. Rimšeliu susijusius kelionės į Bilbao klausimus (skrydžio, lėktuvo bilietų, apgyvendinimo ir t. t.), bet ir dėl asmens sutuoktinės“, – rašoma VTEK pranešime.

Be to, K. Rimšelis lapkričio pabaigoje buvo komandiruotas į konferenciją Paryžiuje, kur viešbučio kambarys su pusryčiais t buvo rezervuotas ir jo sutuoktinei, o paslaugas apmokėjo tarnyba iš valstybės lėšų.

Be to, tarnybai pateikta apmokėti PVM sąskaita už K. Rimšelio bei tarnybos darbuotojos pervežimą iš oro uosto į viešbutį, tačiau iš anksto apmokėti kuponai patvirtina, kad buvo vežti trys keleiviai – ir K. Rimšelio sutuoktinė.

VTEK tirs, ar K. Rimšelis, galbūt pavesdamas tarnybos darbuotojai tvarkyti kelionės į Bilbao bei Prancūziją organizavimą, dėl sutuoktinės nesinaudojo savo pareigomis ar tarnybiniu statusu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sportininkas

Sportininkas portretas
O jis dar ne pensijoje? Kažkada dirbo Kūno kultūros ir sporto departamente, ten tikriausiai sportininkų pinigus p*zdino. Dabar kitur susisuko šiltą vietelę savo darbeliams. Homo Sovieticus nesikeičia! Greičiau visus senus pirdilas mest lauk iš postų.

Ar yra numatyta?

Ar yra numatyta? portretas
Kaip politikas galėtų susimokėti už sutuoktinės kelionę?

Petras Griškevičius

Petras Griškevičius portretas
Tai štai kur bezda tas neokomjaunuolis. Visą gyvenimą prasitrynė valdiškose tupyklose. Sovietmečiu būtu komjaunimo ir komunistų partijos nomenklatuščiku buvęs.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių