Quantcast

Seime sudaryta darbo grupė keisti Konstitucinio Teismo įstatymui

Seimo valdyba trečiadienį sudarė darbo grupę Konstitucinio Teismo (KT) įstatymo pakeitimo projektui parengti.

„Darbo grupė sudaryta peržiūrėti Konstitucinio Teismo įstatymui, Seime yra daug iniciatyvių, susijusių su Konstituciniu Teismu, ir netgi konstitucinės iniciatyvos Konstitucinio Teismo kaip tokio likvidavimo, mano manymu, tai per daug spontaniška Seimo narių iniciatyva“, - BNS sakė darbo grupei vadovausiantis Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas.

„Manau, kad KT veiklą reglamentuojantis įstatymas reikalingas tam tikros peržiūros, juo labiau, yra tam tikrų dalykų, kurie galbūt neįvertinti buvo anksčiau ir KT net savo reglamente tai numato, nors įstatymas apie tai nekalba, vadinasi, yra tam tikrų spragų, kurias reikia taisyt“, - kalbėjo J.Sabatauskas.

Darbo grupė Konstitucinio Teismo įstatymo pakeitimus turės parengti ir pateikti Seimui iki spalio 31 dienos.

Projektą dėl Konstitucinio Teismo panaikinimo ir jo kompetencijos perdavimui Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Konstitucinei Kolegijai inicijuoja „Drąsos kelio“ frakcijos atstovė Aurelija Stancikienė.

Konstitucijos pataisos aiškinamajame rašte ji tvirtina, jog „būdami niekam neatskaitingi KT teisėjai pradėjo nepaisyti Konstitucijos teksto arba savaip jį interpretuoti, taip pat viršyti Konstitucijoje numatytus įgaliojimus, vis plėsdami savo veiklos ribas, uzurpuoti kitų valdžios šakų, įstatymus leidžiamosios ir vykdomosios, kompetenciją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P I R M I A U S E

P I R M I A U S E  portretas
Konstitucijoje turi buti iteisinamas TIESIOGINIS TEISEJU RINKIMAS.Dabar teisejus skiria Seimas ir tvirtina Prezidentas.Tai paliekama priklausomybe.Amerikoje teisejai renkami SAVO RAJONO PILIECIU o mes pasilike BOSEVIKINE TVARKA.

Rope

Rope portretas
Is pradziu KT sudarke ir kiek spes, dar sudarkys Lietuvos Konstitucija, o po to bus panaikintas ir pats KT. Taip sakant, visi galai i vandeni. Mes renkame seima ir norime, kad dirbtu jie, o ne KT ar darbo grupes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių