Quantcast

Rygoje L. Linkevičius kėlė branduolinės saugos klausimą

  • Teksto dydis:

Bendrame Baltijos Asamblėjos ir Baltijos šalių užsienio reikalų ministrų posėdyje penktadienį Rygoje užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius akcentavo Baltijos šalių solidarumo nesaugios baltarusiškos atominės energijos atžvilgiu būtinybę.

„Dėl saugos problemų Astravo atominė elektrinė tampa iššūkiu visam regionui. Toliau kelsime visas branduolinės saugos ir aplinkosaugos problemas į viešumą, reikalaudami tarptautinės atsakomybės ir sieksime bendros Europos Sąjungos pozicijos šiais klausimais", - teigė ministras.

Posėdžio metu priimtame bendrame Baltijos tarybos pareiškime, kuriame tradiciškai apžvelgiamas Lietuvos, Latvijos ir Estijos bendradarbiavimas, Baltijos šalys įsipareigoja siekti, kad branduolinės jėgainės ES kaimynystėje atitiktų aukščiausius tarptautinius saugumo standartus.

Rygoje L. Linkevičius su savo kolegomis Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrais taip pat aptarė regioninio bendradarbiavimo aktualijas, praneša Užsienio reikalų ministerijos Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Kažkoks parazitas tikrai

Alis...

Alis... portretas
Astravas bus saugesnis, jei sujungsime Astravą su Kruoniu...

komsomolce

komsomolce portretas
jeskok specu bendraujanciu su ateiviais ir prasyk ju pagalbos kad nuleistu koki asteroida ant Astravo kitos iseites nematau o tos /asamblejos/ tai grazus terminas sampano buteliu tustinimui nuo ko pilvas bringsta ir sprogsta o tai bus miniastravelis asmeniskas ?......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių