Quantcast

Prezidentė kviečia išradingai švęsti valstybės šimtmetį

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė visus šalies piliečius kviečia kūrybingai ir prasmingai švęsti jubiliejinę – 100-ąją – Valstybės atkūrimo dieną ir prisijungti prie akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“.

„Sutikime atkurtos mūsų valstybės 100-mečio jubiliejų su džiaugsmo jausmu ir pasididžiavimu jos kūrėjais, garbinga Lietuvos istorija. Tegul šventė pražysta mūsų trispalvėmis, skamba per visą šalį ir platųjį pasaulį, sujungdama praeitį ir dabartį, suvienydama mūsų balsus ir širdis“, – sako prezidentė.

Linksmiausių ir išradingiausių sumanymų autorius valstybės vadovė pakvies į Prezidento rūmus ir padovanos nepriklausomos Lietuvos ir jos žmonių simbolį – trispalvę vėliavą.

Idėjomis, kaip originaliai pasveikinti savo šalį šimtmečio proga, galima dalytis oficialioje svetainėje www.lrp.lt/vasario16 iki vasario 20 dienos.

Prezidentės inicijuota akcija vyksta šeštą kartą. Akcijos tikslas – pakviesti šalies gyventojus ir lietuvius užsienyje kūrybingai ir prasmingai minėti valstybės gimtadienį ir savo idėjomis dalytis su visa Lietuva.

Švęsdami Vasario 16-ąją žmonės organizuoja šventinius renginius, iškylas ir žygius, įvairias akcijas, puošia savo aplinką, imasi labdaringos veiklos bei kitų netikėtų ir stebinančių sumanymų. Prie akcijos kasmet gausiai prisijungia mokyklos ir darželiai, vietos bendruomenės, šeimos, įmonės, šalies miestai ir miesteliai, įvairios organizacijos bei lietuviai gyvenantys svetur.

Oficialioje interneto svetainėje pernai užregistruota daugiau kaip 400 valstybės gimtadienio šventimo sumanymų, o per penkerius akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ metus iš viso paskelbta daugiau nei 2 tūkst. idėjų, apdovanota per 100 iniciatyvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tegu nors dabar nemeluoja prakeikta kgbistė ir nevagia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių