Quantcast

Premjeras: triukšmas dėl kurortinių zonų panaikinimo – šūvis pro šalį

  • Teksto dydis:

Sukeltas triukšmas dėl pakeisto Vyriausybės nutarimo ir kurortinių zonų panaikinimo yra oponentų šūvis pro šalį, teigia premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

„Galiu nuliūdinti politinius oponentus: visa ši išpūsta istorija yra šūvis pro šalį. Nebent aš ko nors nežinočiau“, – antradienį per spaudos konferenciją Vyriausybėje sakė premjeras.

Jis pabrėžė, kad Vyriausybės nutarimo projektas, dėl kurio pakeitimo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą, svarstytas nuo 2014 metų ir jis nebuvo skirtas niekam konkrečiai.

A.Butkevičius tvirtino, kad nutarimo pakeitimas, kai netekusiu galios pripažintas visas skirsnis dėl kurorto apsaugos zonų, negalėjo turėti įtakos teisme sprendžiant dėl vadinamojo Vijūnėlės „dvaro“ Druskininkuose teisėtumo.

„(...) panaikintame nutarimo skyriuje nebuvo įvardyta, kokiai apsaugos zonai priklauso pastatas. O tiksliau jame nebuvo išdėstyta, kas laikoma pirmąja, kas laikoma antrąja ar trečiąja apsaugos zona. Būtent dėl to nutarimo priėmimas negalėjo turėti įtakos teismo sprendimui“, – neįvardytų teisininkų išvadą per spaudos konferenciją citavo Vyriausybės vadovas.

Jis tvirtino, kad būtent iki praėjusių metų rugsėjo pabaigos galiojęs Vyriausybės nutarimas leido „spekuliuoti išduodant statybos leidimus, tvirtinant sklypus“, nes jame esą nebuvo konkretumo, apibrėžtumo.

„Aplinkos ministras, mano įsitikinimu, kai jis pristatinėjo šį nutarimo projektą, jis yra teisus“, – antradienį kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Vyriausybės nutarimo projektą per Ministrų kabineto posėdį pristatęs aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas STT apklaustas specialiuoju liudytoju.

A.Butkevičius pabrėžė pats atsakysiąs į visus pareigūnų klausimus, nes supratęs, kad šis klausimas jau „nebekelia juoko“.

„Anksčiau tas klausimas (dėl skubaus Vyriausybės nutarimo pakeitimo – BNS) sukeldavo juoką, bet pamačiau, kad juoktis nebegalima, bet reikia rimtai kalbėti, nes sukelia tikrai (...) įvairias mintis“, – teigė premjeras.

Kita vertus, socialdemokratų lyderis pripažino, kad jį patį poilsiaujantį Druskininkuose nustebino kurorte centre, ant ežero kranto, vykstančios statybos.

„Vaikščiodamas Druskininkuose pradėjau domėtis ir klausinėti žmonių, kas čia statosi tokį objektą (...) buvo pasakyta, kad statosi Jonas ar Petras, neatsimenu kas“, – pasakojo premjeras.

Jis teigė apie jas klausęs ir Druskininkų merų socialdemokrato Ričardo Malinausko, nes kaip ir kiti išgirdęs kalbų, kad ten prabangų namų buvusioje valčių nuomos ir dvarvietės vietoje stato pats meras. A.Butkevičius sakė, kad meras kategoriškai tokias žinias paneigė.

Druskininkų centre, kurortinėje zonoje, sudegusio valčių nuomos punkto vietoje, 2013 metais pradėtas statyti beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamasis namas, vietos gyventojų pramintas Vijūnėlės dvaru. Statybai reikalingus leidimus davė Druskininkų savivaldybė ir vietos žemėtvarkininkai. Iš pradžių šis turtas priklausė Alytaus miesto gyventojui, vienos saugos firmos apsaugininkui Romui Baranauskui, vėliau – kauniečiams sutuoktiniams, verslininkui Žilvinui ir Zinai Poviloniams.

Gindama viešąjį interesą 2014 metais Generalinė prokuratūra kreipėsi į Vilniaus apylinkės teismą, siekdama panaikinti visus su statybomis šioje teritorijoje susijusius dokumentus. Teismas atmetė prokurorų ieškinį ir savo nutarime pacitavo pernai rugsėjo 23 dieną Vyriausybės priimtą, bet dar negaliojantį nutarimą išvis panaikinti kurortines zonas su jomis galiojančiais ribojimais.

Pagal dabar jau panaikintą Vyriausybės nutarimo dalį, jeigu teritorija priklauso pirmajai kurorto apsaugos zonai, tai yra jeigu ji apima teritoriją, kurioje yra mineralinio vandens ir gydomojo purvo telkiniai, upės, ežerai, jūra, paplūdimiai, kopos, ten draudžiama vykdyti darbus, nesusijusius su gamtinių gydomųjų išteklių eksploatavimu, nuolatos ir laikinai gyventi žmonėms, vykdyti statybos bei kasybos darbus, nesusijusius su mineralinio vandens ir gydomųjų durpių telkinių eksploatavimu.

Druskininkų centre parke statomas Vijūnėlės „dvaru“ pramintas gyvenamasis namas, pagal požymius būtų patekęs į šią apsaugos zoną.

Prieš priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurorto apsaugos zonų panaikinimo, rugsėjo 22 dieną premjeras A.Butkevičius lankėsi Druskininkuose ir susitiko su R.Malinausku.

STT pernai gruodį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo poveikio priimant šį Vyriausybės nutarimą. Įtarimai šiame tyrime kol kas niekam nepateikti. Aplinkos ministras K.Trečiokas ir Druskininkų meras R.Malinaukas apklausti specialiaisiais liudytojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jie

jie portretas
visi komunistiniai melagiai ir runkeliniai vagys ir cinikai begantys is komunistinio rytojaus i kapitalistini roju tik ne visiems...

Vsio zakonno

Vsio zakonno portretas
„(...) panaikintame nutarimo skyriuje nebuvo įvardyta, kokiai apsaugos zonai priklauso pastatas. O tiksliau jame nebuvo išdėstyta, kas laikoma pirmąja, kas laikoma antrąja ar trečiąja apsaugos zona. Būtent dėl to nutarimo priėmimas negalėjo turėti įtakos teismo sprendimui“, – neįvardytų teisininkų išvadą per spaudos konferenciją citavo Vyriausybės vadovas. Tad kokios čia gali būti abejonės - vsio zakonno

Graziau nebuna.

Graziau nebuna. portretas
Galimai apsvaiges nuo rinkimus laimejusios partijos ,nuo sklebiamu apklausos aukstu procentu ,ir daro ka nori,sako kas igalva sauna.Koks jis saunus,teisus.O mes matom ir girdim atvirksciai.Jau nebe juokai darosi.Juontoliau juo baisiau.Vagiami pasalpom skirti pinigai.Uzstatomos poilsip zonos.Viskas zakono.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių