Quantcast

Laidų vedėją G. Vaičekauską traukia į Seimą

Žinomas televizijos laidų vedėjas, žurnalistas Gintaras Vaičekauskas rimtai svarsto galimybę kandidatuoti į Seimo nario kėdę. Spalvingo charakterio klaipėdietis tikino gavęs pasiūlymą dalyvauti rinkimuose.

Žinomas televizijos laidų vedėjas, žurnalistas Gintaras Vaičekauskas rimtai svarsto galimybę kandidatuoti į Seimo nario kėdę. Spalvingo charakterio klaipėdietis tikino gavęs pasiūlymą dalyvauti rinkimuose.

Keis profesiją

Rinkimai į Lietuvos Seimą vyks kitų metų spalio 9 d.

"Labai rimtai svarstau, su kuo susieti savo tolesnį gyvenimą. Aš ir galvoju, ar toliau man kovoti su pasauliniu alkoholizmu keliuose, ar ką nors rimčiau nuveikti? Jei ką, iš Seimo tribūnos daryčiau tą patį", – mieste sklandančius gandus apie galimą politinę karjerą patvirtino žurnalistas.

G.Vaičekauskas tikino, kad visą gyvenimą buvo liberalių pažiūrų.

"Visuomet buvau liberalas. Gavau pasiūlymą iš Liberalų sąjūdžio. Bet aš negaliu garantuoti, kad rinkimuose dalyvausiu būtent su šia partija. Gali nutikti ir taip, kad kandidatuosiu kaip nepriklausomas kandidatas", – kalbėjo G.Vaičekauskas.

Klaipėdietis įtikinėjo, kad noras pasukti politiko keliu nėra remtas įspūdinga Seimo nario alga.

"Tikrai ne dėl pinigų. Man gėda, kad Seimas, kaip institucija, neturi aukštų reitingų. Man gėda dėl kai kurių Seimo narių, jų pasisakymų. Aš tikiu, kad atsidūręs jų vietoje nesielgčiau taip, kad man būtų gėda", – tvirtino žurnalistas.

Žmona studijuoja politologiją

53 metų G.Vaičekauskas susimąstė, ar ilgai jis dar pajėgs lakstyti naktimis į avarijų vietas.

Paklaustas, ar ramia širdimi išvykdamas į Vilnių jis paliks gražuolę žmoną Giedrę Vaičekauskienę uostamiestyje, G.Vaičekauskas atsakė, kad jo karjera šeimos santykių nesugriaus. O gal ir pati sutuoktinė pasuks į politiką?

"Mano žmona yra politologijos mokslų doktorantė. Ji rašo daktarės darbą, jos vadovas yra politologas Lauras Bielinis. Politika iš mūsų namų niekada nebuvo dingusi. Esame pilietiški žmonės, nepraleidome nė vienų rinkimų. Mes balsuodavome, kalbėdavome apie tai. Ar žmona pasuks į politiką, reikia klausti jos pačios. Ji turi iškalbą, turi išvaizdą ir yra graži, protinga moteris", – aiškino būsimas kandidatas.

G.Vaičekauskas nežada palikti Klaipėdos ir aiškina, kad yra prisiekęs klaipėdietis.

"Aš dabar antialkoholine kuoka mojuoju gatvėse. Manau, kad ir Seime galėčiau tą patį daryti", – kalbėjo G.Vaičekauskas.

Pati G.Vaičekauskienė tikino, kad negalvoja keisti profesijos ir taikliai pastebėjo, kad norint siekti politikos aukštumų vertėtų bent kokiais nors reikšmingais darbais pasižymėti.

"Mūsų su vyru pažiūros sutampa, bet į politiką dar nesiruošiu, mat šiuo metu esu studentė. Juk studentė – dar ne nuopelnas", – kalbėjo Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto Komunikacijų katedros ir Socialinių mokslų kolegijos lektorė.

Neatsispiria sunkiajam rokui

Ar pavyks partijos kolegoms sutramdyti ugningą G.Vaičekausko būdą?

"Yra partinė drausmė. Negaliu aš pūsti prieš partijos dūdą. Bet gali būti, kad kas nors man pasakys, kad eičiau pavaikščioti koridoriais ir atvėsčiau, kol bus svarstomas koks nors svarbus klausimas. Nes aš esu toks", – pripažino G.Vaičekauskas.

Jis replikavo, kad galėtų būti ne ką blogesnis už vieną Seimo narį, kuris yra palangiškis, nors atstovauja klaipėdiečiams.

"Jis tvarkingai lanko Seimo posėdžius. Tačiau per trejus metus pasiūlė tik tris pataisas, iš kurių buvo patvirtinta tik viena. Aš manau, kad daugiau padaryčiau Seime. Manau, kad kai kam būtų linksma su manimi Seime", – akcentavo laidų vedėjas.

Antradienį G.Vaičekauskas lankėsi Seime, susitiko su klaipėdiečiais politikais.

"Ne kėdę matavausi. Tiesiog važiavau į "Judas Priest" grupės koncertą, pakeliui ir užėjau. Aš Seime nežadu kalbėti sudėtingomis frazėmis", – žadėjo G.Vaičekauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to 'Klaipėdos gyventojui'

to  'Klaipėdos gyventojui' portretas
Laimė Dievui,kad ne visi Klaipėdoje yra tokie tamsybininkai,kaip Tamsta.Ko irzti, jei iš ketvirtosios valdžios ešelono akivaizdžiai subrendusi asmenybė pretenduoja kandidatuoti į pirmosios valdžios korpusą? Primenu, kad pirmoji yra atstovaujamoji(Seimas ir Prezidentė), antroji- vykdomoji(Vyriausybė, policija,prokuratūra, etc.),trečioji -Teismai, o ketvirtoji - visuomenės intereso vardan visas jas viešumu kontroliojanti žiniasklaida. Kad nepiktnaudžiautų. G.Vaičekauskas šiame fronte Vakarų Lietuvoje turi didžiausią įdirbį, nei bet kuris kitas iki šiol Klaipėdos gyventojus atstovavęs politikierius. Vien Bilotaitės imitacinė kova su korupcija tuščiažodžiavimo fronte ko verta? Nulio.Gintarai, būk vyras, nušluostyk nosį prasisiekėlių šutvei.Tu tai, žinau, gali.

libertadores

libertadores portretas
pydarams vieta pas pydarus

tegu nejuokina

tegu nejuokina portretas
Na ir ką jis veiks tam seime,bus eilinis sėdėtojas?Kaip lieps taip pabalsuos.Aišku vieta pelninga ir šilta,o kad kokios bus naudos iš jo sėdėjimo tai nemanau.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių