Quantcast

Konservatoriai pradeda atvirą balsavimą reitinguojant kandidatus į Europos Parlamentą

  • Teksto dydis:

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) šeštadienį pradeda atvirą balsavimą reitinguojant kandidatus į Europos Parlamentą (EP).

„Lapkričio 11 ir 12 dienomis vyks atviras TS-LKD organizuojamas EP rinkimų sąrašo reitingavimas, šeštadienį ir sekmadienį balsavimas vyks tose savivaldybėse, kur balsuojančių skaičius didesnis nei 1,5 tūkst., tai yra Vilniuje ir Kaune. Antrąją dieną, sekmadienį, balsavimas vyks visose likusiose savivaldybėse Lietuvoje ir Briuselyje“, – BNS sakė TS-LKD vykdomasis sekretorius Martynas Prievelis.

Reitinguoti sąrašą gali ne tik partijos nariai, bet ir visi Lietuvos piliečiai nuo 16 metų, nepriklausantys jokiai kitai politinei partijai ar komitetui, pritariantys konservatorių veiklai ir vertybėms, užsiregistravę ir iš anksto įtraukti į TS-LKD atvirų rinkimų rinkėjų sąrašą. Partijos nariai rinkimuose dalyvauja be atskiros registracijos. 

Pasak M. Prievelio, balsuoti užsiregistravo ir yra patvirtinti apie 3 tūkst. konservatorių simpatikų, reitingavimo rezultatai turėtų būti žinomi sekmadienį vakare. Po atviro reitingavimo galutinius kandidatų į EP sąrašus dar tvirtins partijos prezidiumas ir taryba.

Kandidatus į EP narius kėlė TS-LKD skyriai. Buvo pasiūlyta beveik 90 politikų, prezidiumas jame paliko 49 pavardes.

Reitinguoti skirtame sąraše yra dabartiniai europarlamentarai Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė, Liudas Mažylis, per 20 Seimo narių, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, Palangos meras Šarūnas Vaitkus, karybos apžvalgininkas Aurimas Navys, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, jos patarėja Agneta Ladek, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, finansų viceministrė Rūta Bilkštytė.

Partijos pirmininkas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis į EP nekandidatuoja.

Europos Parlamento rinkimai vyks 2024 metų birželį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Visus konservatorius išmesti,ką jie ten veikia?sedi,pinigus ima,o naudos jokios.Na,taip gyvena kaip japonai,cia toks kubilas,taip pareiškė,jis geriau už japoną gyvena iš ES.pinigų.

ĮDOMU BUS SUŽINOTI...

ĮDOMU BUS SUŽINOTI... portretas
Kurie, žvelgiant konservų akimis, "nusipelnė" gyventi geriau? Gerai būtų, kad prie išrinktųjų būtų paviešinti ir jų "nuopelnai" Lietuvai.

...

... portretas
Geriau jie apsikakotu savo galvas
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių