Quantcast

Lietuvos prezidente perrinkta D. Grybauskaitė: tai istorinė pergalė

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė jos perrinkimą antrajai kadencijai sekmadienio vakarą pavadino istorine pergale, ir sakė priimanti balsavimo rezultatus kaip didžiulį įsipareigojimą žmonėms.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį perrinkta antrai kadencijai, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Suskaičiavus visų balsavusių rinkėjų balsus, už D.Grybauskaitę balsus atidavė 57,87 proc., už socialdemokratą europarlamentarą Zigmantą Balčytį - 40,14 proc. rinkėjų.

Per 24 tūkst. arba beveik 2 proc. rinkimų biuletenių rasti sugadinti. Iš viso rinkimuose dalyvavo 1,2 mln. arba 47,3 proc. Lietuvos piliečių.

D.Grybauskaitė pirmavo 52-ose rinkimų apygardose. Z.Balčytis į priekį išsiveržė aštuoniose: Pagėgiuose, Šalčininkų rajone, Šilalės rajone, Švenčionių rajone, Trakų rajone, Vilniaus rajone, Visagine, Zarasų rajone.

Gausiausiai už D.Grybauskaitę balsuota Kauno mieste (74,12 proc.) ir Kauno rajone (72,14 proc.). Z.Balčytis daugiausia - 87,78 proc. ir 85,1 proc. - balsų sulaukė Šalčininkų rajone bei Vilniaus rajone.

Šalies vadovas renkamas penkerių metų kadencijai.

D. Grybauskaitė jos perrinkimą antrajai kadencijai sekmadienio vakarą pavadino istorine pergale, ir sakė priimanti balsavimo rezultatus kaip didžiulį įsipareigojimą žmonėms.

Pergalės proga su pjaustė specialiai iškeptą tortą su jos rinkimų šūkiu „Tikiu Lietuva“.

„Priimu šį rinkimų rezultatą kaip didžiulį įpareigojimą ir įsipareigojimą jums visiems. Antrą kartą iš eilės Lietuvoje dar nebuvo išrinktas nė vienas prezidentas. Tai bus istorinė pergalė jūsų visų“, - sakė prezidentė tiesioginiame LRT eteryje.

D.Grybauskaitė sakė, kad prieš rinkimus buvo pilamos „purvo lavinos“, o juos atlaikę rinkėjai parodė savo brandumą. Ji dėkojo visiems jai padėjusiems pasiekti pergalės ir patikėjusiems.

„Dėkoju visiems, kas palaikėte ir balsavote, kas balsavote už Lietuvos ateitį kartu su šia prezidente, kas antrą kartą suteikėte man garbę tarnauti jums, dirbti jums ir tai, kad sugebėjote atlaikyti tą purvo laviną ir padėjote man atlaikyti kartu su jumis, kad sugebėjome atrinkti, kas yra svarbu ir kas yra tikra Lietuvoje, kad mes sugebėjome matyti apgaulingus pažadus ir negarbingumą, kad mokėjome atskirti negebėjimą nuo sąžiningo ir pasiaukojančio darbo“, - kalbėjo antrą kartą prezidente perrinkta D.Grybauskaitė.

„Pasitikiu jumis, pasitikiu Lietuva, ir manau, kad mes kartu sustiprinsime ir apginsime Lietuvą“, - sakė prezidentė.

D.Grybauskaitė sakė, kad galimas permainas Vyriausybėje jau pirmadienį aptars su premjeru Algirdu Butkevičiumi, vėliau - valdančiąja dauguma. Ji teigė, kad pokyčiai priklausys „nuo Europos Parlamento rinkimų rezultatų ir pokalbių su atskirais ministrais“.

Su premjeru D.Grybauskaitė ketina aptarti ir naujo eurokomisaro kandidatūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dk

dk portretas
Dziaugiuosi ir sveikinu Prezidente. Ja pasitikiu ir zinau, kad Lietuvos ji neisduos ir neparduos. O visi "pamazgu kibirai" gali amseti ir loti kiek nori - Lietuvoje yra dar mastanciu zmoniu, kurie myli Tevyne. Ir nereikia gasdinti. kad kazkoks "siukslele" emigruos. Pirmyn - bus cia svariau ir oras tyresnis.

Gen-gen

Gen-gen portretas
Lietuvai ne reikia prezidentes.

NA NA

NA  NA portretas
jokia čia istorinė pergalė ,papraščiausiai visi verti būti lietuvos prezidentais nesibolatiravo ,užleido kažkieno paliepimu , poniai grybauskaitei , įgyvendinti savo ambicijas ,įrodyti, kad ji , kaip ir putinas yra mylimi savo tautos žmonių ,ir nukopijavo rusijos prezidento veiklą , prieš rinkimus ir po , nedaug trūko ir ašarą būtu išriedėjus ______blogai bus ,jei tęsis diktatūra ir lietuvos žmonių skurdinimas ,nes į rankas įma valdžią landsbergis ,kuriam žmonės , tai šunauja ,runkeliai ,ir priešai , kas ne su juo _____,norėtusi tikėti , kad prezidentė vis dėlto turi noro padėti lietuvos žmonėms , ne atskiriems politiniams klanams ir oligarchams ,tikėkimės , kad šis cirkas , renktas dėl žmonių , duos ir naudos visai visuomenei ,,,,,,sėkmės ,kaip sako ,atėjo ir padarė valymą ,,,,,
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių