Quantcast

G. Landsbergis NATO susitikime: turime sutarti dėl ilgalaikės paramos Ukrainai

  • Teksto dydis:

Trečiadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvavo NATO užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje.

„Aljanse pirmiausia turime sutarti dėl ilgalaikės paramos Ukrainai, jos kelio į NATO, ir dėl Rusijos sulaikymo strategijos" – susitikime teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), susitikimo metu ministrai aptarė pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Vašingtone, būdus institucionalizuoti paramos Ukrainai koordinavimą, Rusijos keliamą grėsmę, Pietų kaimynystės iššūkius ir NATO bendradarbiavimą su Indijos ir Ramiojo vandenynų regionu.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai taip pat susitiko su Vokietijos kolege Annalena Baerbock. Ministrai aptarė gynybos ir atgrasymo stiprinimą rytiniame NATO flange bei pasirengimą viršūnių susitikimui Vašingtone.

„Susitikimo Vašingtone atmosferą lems ne tik mūsų ketinimai ar tai, kaip apie juos komunikuosime, bet ir tai, kas tuo metu vyks fronte, kas bus sutarta dėl Ukrainos narystės ES derybų pradžios bei kiti veiksniai" – susitikimo metu sakė G. Landsbergis.

Ketvirtadienį Briuselyje vyks NATO ir Ukrainos taryba, kurios metu Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pristatys būtiniausius gynybinius poreikius.

Taip pat G. Landsbergis dalyvaus Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) užsienio reikalų ministrų susitikime ir NATO 75-ųjų įkūrimo metinių ceremonijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad šis NEBESIVAIDENS?

Kad šis NEBESIVAIDENS? portretas
Kiek šitas gali iš ruporo rėkti? Važiuok greičiau su Austėja į namus, nusipikrttus Australijoje? Kiek galima šita infantilo karo propagandos klausytis

Anonimas

Anonimas portretas
Kokios šalies ministras tas piemuo ? Ukrainos ? Tai tegul ten ir nėšdinasi su visa savo konservine gauja.

PIEMENY

PIEMENY portretas
Ar pats pasiruošęs aukoti viską ką prisivogei?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių