Quantcast

G. Jeglinskas nesijaučia pralaimėjęs: rezultatas man yra puikus

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ iškeltas Giedrimas Jeglinskas rikiuojasi paskutinis tarp kandidatų į prezidentus, tačiau sako nelaikantis savo pasirodymo pralaimėjimu.

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) suskaičiavus rezultatus daugiau nei dviejuose trečdaliuose apylinkių, G. Jeglinskas yra surinkęs 1,3 proc. balsų.

„Rezultatas man yra puikus“, – rinkimų štabe sekmadienį vakare sakė G. Jeglinskas.

„Dirbame iš visų jėgų, padarėme viską, ką galėjome, pradėjome nuo nulio. (...) Tai, ką padarėme, yra didelis dalykas ir kad mane mato krašto apsaugos ministru, tai jau yra didžiulis įdirbis. Tai, kad mane vertina visi kandidatai ir žino, kur dirbau, irgi yra didelis (...) pasiekimas. Taigi, džiaukimės ką pasiekėme“, – žurnalistams teigė jis.

„Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis taip pat tikino nemanąs, jog G. Jeglinsko pasirodymas rinkimuose buvo nesėkmingas.

Pasak jo, partija laimėjo, nes skirtingai nei dalis kitų parlamentinių partijų – socialdemokratai, „valstiečiai“ ir liberalai – iškėlė savo kandidatą.

„Turėjome tikrai solidų kandidatą. Pažiūrėjus į išsilavinimą, asmenines, dalykines, profesines savybes, turbūt labiausiai atitinkantį prezidento rinkimams“, – žurnalistams sekmadienį vakare sakė S. Skvernelis.

Demokratų lyderis vis tik teigė, kad G. Jeglinskui pritrūko žinomumo, partijai – finansinių galimybių jam didinti.

G. Jeglinsko teigimu, rinkimai buvo sėkmingi, kadangi kampanijos metu jam pavyko pristatyti save, savo kompetencijas.

„Mano žinia buvo išgirsta, aš buvau matomas. Manau, kad partija nenusivylė, aš nesu nusivylęs. Išlaikėme savo lygį, labai aiškias tezes apie saugią Lietuvą, apie tai, ką galime jai padaryti. (...) Esu pasirengęs toliau tarnauti Lietuvai, jei būtų galimybė“, – kalbėjo jis.

S. Skvernelis anksčiau sekmadienio vakarą sakė, kad G. Jeglinskas į antrą turą nepateks, tačiau galėtų tapti krašto apsaugos ministru formuojant naują Vyriausybę po Seimo rinkimų vėliau šiais metais.

Pats G. Jeglinskas tikino, kad kalbėti apie tolimesnę jo ateitį vidaus politikoje dar anksti, tačiau pasiūlymą užimti krašto apsaugos ministro kėdę svarstytų.

„Turi būti koalicijos statybos, koalicijos derybos, kurios vyks po Seimo rinkimų, o iki jų (...) dar gana toli. Svarbiausia, kad (...) aš, kaip žmogus labai gerai suprantantis krašto apsaugą ir galintis duoti labai didžiulę pridėtinę vertę, jei būsiu vertinamas tarp kitų kandidatų, tikrai tą svarstysiu“, – sakė kandidatas.

Paklaustas apie galimybes dalyvauti vidaus politikoje, G. Jeglinskas sakė, kad turi reikalingų kompetencijų dirbti užsienio reikalų, krašto apsaugos srityse.

„Šiose srityse reikalingi žmonės, kurie supranta diplomatiją, krašto apsaugą, sugeba dirbti su sąjungininkų lyderiais artimai“, – pabrėžė jis.

Seimo rinkimai vyks šiemet spalį.

Šią savaitę paskelbtos naujienų portalo „Delfi“ užsakymu atliktos „Spinter tyrimų“ apklausos duomenimis, už Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ balsuotų 5,8 proc. rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventoja

gyventoja portretas
Per daug kritikavai kitus ,uztai tau dievas nepadejo, o ka nezinojai ,kad S. Svernelis buvo kiseninis Karbauskio zmogus ,galima sakyti ,kad Karbausis ji pasodino i premjiero kede,o paskui S.S. parode Karbauskiui sikna....

Žvairas žlibis

Žvairas žlibis portretas
Gal jis skaicius mato antreip.

Anonimas

Anonimas portretas
IR PASIPIARINO IR AUTOMOBILĮ SAVO SUDAUŽĖ....BET LAIMINGAS.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių