Quantcast

Departamentui prie SADM paskirtas vadovauti J. Laniauskas

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriumi nuo antradienio paskyrė Joną Laniauską.

J.Laniauskas dar 2015 metais laimėjo konkursą į šias pareigas, bet motyvuodama specialiųjų tarnybų informacija tuometinė ministrė Algimanta Pabedinskienė nutarė jo į pareigas neskirti. Žiniasklaidoje skelbta, kad abejonių dėl J.Laniausko kandidatūros tuomet iškilo, nes jis ne kartą dalyvavo Rusijos remiamuose projektuose.

J.Laniauskas dėl A.Pabedinskienės sprendimo kreipėsi į teismą. Vilniaus apygardos administraciniame teisme jis pralaimėjo, tačiau Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nurodė ministerijai iš naujo spręsti dėl jo įdarbinimo.

J.Laniauskas BNS teigė, kad yra lojalus Lietuvai, nors neneigia esąs asociacijos „Jaunimo iniciatyvinė grupė“ steigėjas – ši organizacija yra gavusi paramos iš Rusijos ambasados, taip pat anksčiau dalyvavęs Rusijos tėvynainių koordinacinėje taryboje.

„Taip, aš esu tos vienos organizacijos steigėjas, taip pat esu pažymėjęs, kad dalyvavau tėvynainių koordinacinėje taryboje, tačiau dalyvavau labai seniai. Tiek ir teismui tas aplinkybes nurodžiau, tiek ir viešai (...). Aš nesutinku su visais tais kaltinimais, kurie man buvo metami, ir laimėjau teisme“, – sakė jis.

Pastaruoju metu J.Laniauskas dirbo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Jaunimo reikalų skyriaus vedėju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na jei jis ne pederastas

na  jei  jis  ne  pederastas portretas
kodel ne ,....galima ir paskirt ir juo tiket...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių