Quantcast

Lietuvos šiuolaikinis menas – „Naujai“

Uostamiestyje nuo šiandien daugiau nei mėnesiui apsistos keliaujanti Lietuvos šiuolaikinio meno paroda "Naujai", pernai startavusi Lenkijoje.

Varšuvoje gyvenantis lenkų dailėtyrininkas Krzysztofas Stanislawskij, sukaupęs nemažai medžiagos apie Lietuvos menininkų kūrybą, nusprendė surengti lietuvių dailės parodą "Šiuolaikinis Lietuvos menas. Naujai". Ji 2008–2009 m. jau buvo pristatyta Lenkijoje – Bytgoščiaus miesto, Katovicų "Szyb Wilson" ir Olštino meno galerijose.

Šiandien K.Stanislawskij projektą pristatys klaipėdiečiams.

Jo parengtoje parodoje eksponuojami 33-ų šiuolaikinių Lietuvos menininkų kūriniai – tapyba, fotografijos, instaliacijos, videomenas, objektai.

Vernisaže Klaipėdoje bus pristatytas didžiausias per pastarąjį dešimtmetį išleistas albumas (282 psl.) apie šiuolaikinius Lietuvos menininkus, taip pat katalogas lietuvių ir lenkų kalbomis su iliustracijomis iš jau įvykusių projekto parodų Lenkijoje bei su lenkų spaudos straipsniais ir atsiliepimais apie jas. Parodos bei katalogų pristatymą Lietuvoje organizuoja galerija "Meno parkas" bei Bydgoščiaus miesto galerija.

Parodai jau veikiant, gegužės 7-ąją 17 val., Klaipėdos dailės parodų rūmuose dailėtyrininkė Rita Mikučionytė skaitys paskaitą "Dabartinė lietuvių dailė: lenkiškojo pjūvio interpretacijos" ir aptars lenkų kuratoriaus K.Stanislawskio įžvalgas.

Lietuvos šiuolaikinio meno parodos "Naujai" pristatymas – šiandien 18 val. Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g.1 / Didžioji Vandens g. 2). Paroda veiks iki birželio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liusinda

Liusinda portretas
Tai dabar jau lenkai mums, perpseprasam, išaiškins, kas yra Lietuvoje šiuolaikinis menas...Gėda lietuviamas dailėtyrininkams.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių