Quantcast

Dvidešimtmetį švęs kaip reikiant

Minėdama kūrybinės veiklos dvidešimtmetį, grupė "Skylė" su Aiste Smilgevičiūte kviečia į jubiliejinį koncertą.

Balandžio 14 d. klube "Galaxy" rengiamame koncerte dalyvaus ne tik "Skylė", bet ir svečiai – Marijonas Mikutavičius, Neda Malūnavičiūtė, Kostas Smoriginas, teatro trupė "Miraklis", styginių kvartetas ir vokalinė vyrų grupė.

Specialiai šiam koncertui kuriamos vaizdo projekcijos, kaip ir visada, grupė laiduoja už puikią garso kokybę ir šviesos dailę. Žadama daug malonių akimirkų ir geros muzikos. O "Skylė" tikrai moka stebinti. Grupė repetuoja specialiai šiam renginiui sukurtą programą: trumpai bus sugrįžta į studentiškus laikus, į skambėjimą prieš dvidešimt metų, bus prisiminti spektakliai, roko operos ir dar daug visko...

Grupė gros kiek primirštas senąsias dainas, prisimins gražiausius pripažintų albumų kūrinius – renginio scenarijų parengė grupės siela Rokas Radzevičius.

Prieš koncertą Rokas pasidalijo mintimis: "Svarbiausia yra kurti. Kūryba – tai ėjimas, judėjimas į priekį. Tai vidinis žmogaus augimas. Tai nuolatinis ieškojimas. Tai tikrasis laisvės pojūtis. Tačiau kartu – tai ir atsakomybė. Nes sukūręs kūrinį prisiimi atsakomybę ir už jo įgyvendinimą. Dažniausiai tas įgyvendinimo kelias yra daug daug kartų sunkesnis ir ilgesnis, nei pati kūrybinė ekstazė. Kai yra įkvėpimas, dainą gali sukurti per valandą. Tačiau jos įgyvendinimas gali užtrukti metus ir daugiau."

O apie tai, kiek svajonių ir idėjų jau yra įgyvendinęs ir kiek dar liko, Rokas sako: "Mūsų siekiai daugiau siejasi su dvasine plotme. Visada maniau, kad mūsų muzika yra tiems, kurie nors kartą susimąstė apie amžinybę. Tačiau tam, kad muzika įgautų tą metafizinį atspalvį reikia ilgo ir kruopštaus darbo repetuojant, įrašinėjant, koncertuojant. Visas grožis ir subtilumas gali būti akimirksniu užmuštas nekokybiškumo. Iš tų daugiau nei dvidešimties sukurtų albumų, roko operų ir miuziklų realiai parašą galėčiau padėti tik po pastaraisiais dviem darbais – "Povandeninėmis kronikomis" ir "Broliais". Tik šiuos albumus pavyko užbaigti ir pateikti klausytojui tokius, kokie jie buvo sumanyti."

"Esu tikra, kad dvidešimtmečio koncertas bus vienas gražiausių grupės gyvenime. Tai tarsi susitikimas su gerais draugais – kaip senais laikais, geros muzikos ir daugybės emocijų šventėje. Bus daug visko – garso, vaizdo, šviesos, šypsenų, stebuklų, istorijų, bičiulių... Ir tai nebus joks taškas grupės gyvenime – tiesiog dar vienas kūrybingų žmonių sukurtas spektaklis, tiesą sakant, vienintelis toks, todėl vertas pamatyti. Apie koncertus reikia mažiau šnekėti – visi skylėnai ruošiasi taip rimtai, kaip begali būti. Todėl kviečiu – susitikime "Skylės" kuriamoje pasakoje šį šeštadienį", – sakė grupės vadybininkė Lina Kriukelienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių