Quantcast

B. Petrikytė pasakė, ką darytų gavusi krepšį pinigų

Dainininkė Birutė Petrikytė per televiziją dažniausiai žiūri ne muzikines, bet publicistines ir politines laidas.

– Turite mėgstamą TV kanalą ar, ieškodama patinkančios laidos, maigote nuotolinio valdymo pultelio mygtukus?

– Oi, nemėgstu maigyti pultelio. Jei pradedu žiūrėti laidą, žiūriu iki pabaigos. Vyrai mėgsta maigyti pultelį. Vieną kanalą, antrą, trečią. O man neturi reikšmės koks kanalas, nors dažniausiai žiūriu LRT laidas. Mėgstu publicistines, politines pokalbių laidas – patinka sekti pasaulio ir Lietuvos aktualijas.

– Kokios laidos stengiatės nepraleisti?

– Per LRT žiūriu Ritos Miliūtės vedamą laidą "Teisė žinoti", taip pat Edmundo Jakilaičio laidas "Dėmesio centre", "Forumas" ir kitas politines, publicistines laidas. Nesu politiškas žmogus, bet įdomu, kas vyksta, kai gali kažko pasisemti ir praturtinti save. Ai, taip. Dar mielai pažiūriu "National Geographic" ir ypač verstas laidas apie gyvūnus, transluojamas "Animal Planet" kanalo.

– Žiūrėdama televizorių užkandžiaujate?

– (Juokiasi.) Būna. Bet retai. Dažniausiai televizorių mėgstu žiūrėti ramiai, kartu su vyru.

– O jei skonis skiriasi ir jis nori žiūrėti futbolo varžybas?

– Na, jau ne septintasis dešimtmetis, kai televizorius būdavo retenybė ir namuose jų būdavo tik po vieną. Išeinu žiūrėti į kitą kambarį.

– Kai vyras nemato, žiūrite meksikiečių ar turkų serialus?

– Neee, nemėgstu serialų. Mama labai mėgsta. Ir nuolat pasakoja: "Žinai, tas jai neištikimas, jau draugauja su kita, arba ji susuko galvą ir tam, ir tam." Mama, sakau, kai pasensiu, gal ir žiūrėsiu, bet dabar man neįdomu.

– Turite nemėgstamų laidų?

– Ne. Neturiu kategoriško nusistatymo. Nekart dalyvavau televizijos laidose, šiek tiek žinau specifiką. Kiekvienas kuria savo laidas, siekia reitingų. Ir visi turime savo skonį. Tiesa, neatsimenu, per kokį kanalą rodoma ta laida, bet ten tyčiojamasi iš paprastų kaimo žmonių. Jie pasakoja rimtai apie savo gyvenimo supratimą, bet nejaučia, kad žiūrovai juokiasi. Ar įdomu iš to juoktis ir žiūrėti, kaip kažkas laksto ir kažką gaudo su kirviu rankose?

Pas mus ir laikraščiuose neretai pirmuose puslapiuose rašo, kas ką užmušė ar kur kažkas nutiko blogo. Švedijoje tokios žinios dažniausiai skelbiamos minimaliai, paskutiniuose puslapiuose. Mes mėgstame daryti iš musės dramblį, gyventi kitų, o ne savo gyvenimus. Bet dažniau reikia pažvelgti į save. Todėl, kai manęs klausia, ar girdėjai, kad tas tą ir tą padarė, atsakau, ne, negirdėjau.

– Turite mylimų laidų vedėjų?

– Dėl jų nedūsauju. Bet imponuoja tas neaukštas, kaip ten jis... Veda "Tūkstantmečio vaikus" – ai, Dominykas Vaitiekūnas. Geras humoras, mąstymas. Dar patinka tas aukštas garbanotas. Ai, nepamenu pavardės – veda žinių laidą (juokiasi).

– Bet neišskiriate TV ryklių – Arūno Valinsko, Andriaus Tapino, Rūtų –  Janutienės ir Mikelkevičiūtės, Algio Ramanausko, Andriaus Rožicko, jaunojo Justino Jankavičiaus?

– Na, taip. Valinskas išties aukšto lygio profesionalas. Žino, kaip vesti laidą, vedė begalę festivalių ir laidų. Beje, neseniai už nuopelnus gyvenime jo vedamoje laidoje gavau svogūną. Jis užduoda gerus klausimus, moka vesti pokalbį ir nereikia nesąmoningai atsakinėti į nesąmoningus klausimus. Būsiu boba pletkininkė, bet nemažai žmonių kalbėjo: "Ką jis čia gero po Seimo padarys?" Bet kai žmogus kūriantis, profesionalas, nesustoja ir padaro labai daug.

– Kodėl tarp patinkančių laidų nepaminėjote muzikinių? Persisotinote muzika?

– Nei jos nuvylė, nei persisotinau. Bet jos – ne man. Ne mano amžiui. Pažiūriu laidas, kur gera muzika. O žiūrėti šou, kai kažko nereikšmingo nelaimėjusi ir kažko negavusi mergaitė verkia? Tai – ne man. Kiek iš tų daugybės šou dalyvių tapo žinomi ir dainuoja profesionaliai? Vienetai. Todėl žiūrėti tokias laidas – tuščias laiko eikvojimas.

– Tas muzikines laidas pakeičia klasikinė muzika? O gal "Eurovizija"?

– Taip. Žiūrėsiu ir Lietuvos "Eurovizijos" atrankos finalą. Beje, pernai balsavau už Mią – jos daina buvo įdomi. Mėgstu apsilankyti ir "Eurovizijos" finale.

– Ko nors pasigendate Lietuvos televizijos kalanuose?

– Ne. Esu tik žiūrovė. Man viskas gerai. Nežiūriu tos keturkampės knygos nuo ryto iki vakaro. Klaidų ir nevykusių laidų daro visi, bet klystu ir aš. Mokausi iš savo nesėkmių, klaidų. Televizijose irgi taip pat – būna ir netinkamas vedėjas ar netinkama laida. Bet viskas keičiasi, laida dingsta. Nereikia kaltinti kitų, nes pats taip pat padarai kažką blogai.

– Jei atneštų krepšį pinigų ir pasakytų: "Birute, kurk naują televizijos laidą", kokia ji būtų?

– Oi, jei atneštų krepšį pinigų, vėl pradėčiau rengti tarptautinį šlagerių festivalį. Ne vienas sakė, kad pasiilgo šio festivalio. Bet geram festivaliui reikia daug pinigų.

– Prašom negrobstyti pinigų – jie skirti naujai laidai.

– (Juokiasi.) Nesukurčiau laidos – tai sudėtinga. Turėtų dirbti profesionalai. Apie ką jie galėtų kurti laidą? Nežinau, nėra labai svarbu. Bet mielai dalyvaučiau. Tačiau pagrindinius darbus turi atlikti žmonės, kurie tai išmano. Ar televizijos profesionalams aš būčiau reikalinga naujoje laidoje? Labai tuo abejoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petrikass

Petrikass portretas
Petrikytės klausia- ką darytumėte, jei išloštumėte milijoną? - Skolas atiduočiau. - O likusieji? - Likusieji palauks :)

a

a portretas
kiaules akys nuo skolu subine nuoga o poza isvertus lyg jei butu visi skolingi

a

a portretas
kiaules aakys nuo skolu subine nuoga o poza isvertus lyg jei butu visi skolingi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių