Quantcast

„Tinklų“ kinas Klaipėdoje: 140 filmų per savaitę (programa)

Prieš savaitę sostinėje startavęs 11-asis tarptautinis mažųjų kino formų festivalis „Tinklai“ įsibėgėjo ir rugsėjo 15-ąją jau bus Klaipėdoje.

Rodys jachtų elinge

Kino gerbėjų uostamiestyje itin laukiamas festivalis šiemet atveš 140 trumpų filmų iš 16 pasaulio šalių.

Per savaitę jie visi bus parodyti jau įprastoje šiam renginiui vietoje - Klaipėdos piliavietėje esančiame didžiajame jachtų elinge.

Pramoninis sandėlys festivalio rengėjų ir jų talkininkų klaipėdiečių jėgomis rugsėjo 15-21 dienomis pavirs „Tinklų“ kino sale - gal ne tokia komfortabilia kaip „Cinamon“ kino centre, be minkštasuolių ir moderniausios technikos, bet ne mažiau patrauklia išsiilgusiems gero kino.

Festivalio ekskliuzyvas

Kaip pasakojo festivalio direktorius Arturas Jevdokimovas, šiemet „Tinkuose“ - daug Rytų Europos kino. Puiki proga palyginti jį su vakarietišku.

„Pamatysite viską, ką rodome vilniečiams. Dar net daugiau. Specialiai klaipėdiečiams paruošėme staigmeną. Tikrai nepamiršome, kad Klaipėda - gimtasis mūsų festivalio miestas“, - patikino jis.

Vokiško kino mėgėjų uostamiestyje laukia ekskliuzyvas. Tik Klaipėdoje lankysis „Tinklų“ svečias - antrojo pagal dydį Vokietijos kino forumo, Berlyno trumpo metražo filmų festivalio direktorius Heinzas Hermannsas. Jis pats publikai pristatys vokiškų filmų programą „Interfilm“, kurios devyni filmai bus rodomi rugsėjo 19-ąją.

Lietuviška programa - neįprasta

„Jokiu būdu nepraleiskite lietuviškų filmų seanso, - akcentavo A.Jevdokimovas. - Šiemet mūsų sudarytas lietuviškų filmų rinkinys tikrai nenuobodus. Jame kaip reta labai įdomūs, gyvi ir gana originalūs trumpametražio kino darbai. Vėlgi bus daug prancūzų, švedų, norvegų filmų, kurie, - sinefilams ne paslaptis, - visuomet puikūs. Verta pamatyti ir čekų, vengrų kino seansus. Man šiemet labai patinka estų programa. Joje yra vienas tiesiog fantastiškai geras filmas, sukurtas Sveikatos apsaugos ministerijos užsakymu. Atrodo, ko gero iš to galima tikėtis? Betgi ne nuobodybė. Priešingai! Tai be galo juokinga žiaurių filmų parodija. Ir apie ką?! Filmas „Dūmai“ - prieš rūkymą.“

Kai kurie „Tinklų“ filmai tik pradeda kelionę po tarptautinius festivalius, kiti jau spėjo juose pelnyti laurus.

Neįgaliesiems - nemokamai

Ypatinga šiemečio renginio naujiena - su Lietuvos žmonių su negalia sąjunga šiemet „Tinklų“ parengta specialioji filmų programą „Negalia - ne kliūtis“, skirta neįgalumo temai kine.

Šią programą sudaro Lenkijos, Vokietijos, Švedijos, Vengrijos, Airijos ir Didžiosios Britanijos filmai, gavę ne vieną tarptautinį apdovanojimą.

„Tai mūsų festivalio socialinė akcija, - pabrėžė A.Jevdokimovas. - Bet ji orientuota į plačiąją publiką. Šioje programoje - itin geri filmai, tikimės, bus įdomūs visiems, ne tik neįgaliesiems, kurie juos galės pamatyti nemokamai.“

Bilietai į „Tinklų“ kiną Klaipėdoje kainuos po tris litus už kiekvieną programą. Juos bus galima įsigyti prieš seansus prie įėjimo.

Festivalio renginiai rugsėjo ir spalio mėnesiais dar aplankys Kauną, Šiaulius ir Panevėžį.

Festivalio programa Klaipėdoje:

Rugsėjo 15 d. (antradienį)

17.30 val. - “Prancūzija Nr.1” (70 min.),

19.10 val. - “Vokietija Nr.1” (75 min.),

20.50 val. - “Vengrija” (83 min.).

Rugsėjo 16 d. (trečiadienį)

17.30 val. - specialioji programa „Negalia - ne kliūtis“ (90 min.),

19.20 val. - “Suomija” (85 min.),

21.10 val. - “Vokietija Nr.2” (75 min.).

Rugsėjo 17 d. (ketvirtadienį)

17.30 val. - “Švedija” (84 min.),

19.20 val. - “Norvegija” (90 min.),

21.10 val. - “Latvija” (64 min.).

Rugsėjo 18 d. (penktadienį)

17.30 val. - “Serbija” (66 min.),

19 val. - “Lenkija” (81 min.),

21 val. - “Lietuva” (110 min.).

Rugsėjo 19 d. (šeštadienį)

17.30 val. - “Čekija” (68 min.),

19 val. - Berlyno trumpų filmų festivalio programa (95 min.). Programą pristatys festivalio vadovas H.Hermannsas (Vokietija),

21.10 val. - “Rumunija” (60 min.).

Rugsėjo 20 d. (sekmadienį)

17.30 val. - “Baskų kraštas” (102 min.),

19.30 val. - “Estija” (80 min.),

21.10 val. - “Jungtinė Karalystė” (76 min.).

Rugsėjo 21 d. (pirmadienį)

17.30 val. - “Vokietija Nr.3” (75 min.),

19 val. - “Airija” (73 min.),

20.40 val. - “Prancūzija Nr.2” (70 min.).


Šiame straipsnyje: kinastinklaiKlaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių