Quantcast

Vagys pardavė istorinę dvaro lentpjūvės įrangą

  • Teksto dydis:

Šiauliuose pavogta nekilnojama kultūros vertybė – Antros Bubių dvaro sodybos lentpjūvės įranga – buvo sunaikinta ir parduota į metalo supirktuvę, pirmadienį pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pareigūnams pavyko išaiškinti, kas balandžio 28 dieną pavogė senovinę lentpjūvės technologinę įrangą, pagamintą Rygoje carinės Rusijos laikais.

Atliekant inventorizaciją pastebėta, kad nuo gaterio buvo nusukti mazgai ir detalės, pavogtas metalinis lentų traukimo vežimėlis, išmontuoti ir pavogti pjovimo cecho dviejų linijų bėgiai. XIX amžiaus pabaigoje pastatytą lentpjūvę ir kitus dvaro sodybos pastatus, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, susigrąžino jų paveldėtojai – grafų Zubovų palikuonys. Ilgą laiką nuomota lentpjūvė veiklą vykdė iki praėjusių metų.

Kriminalistus pasiekė informacija, kad šią vagystę įvykdė 41 metų Bubių gyventojas. Sulaikytas jis prisipažino, kad, įsibrovęs į lentpjūvę, per keletą kartų išnešė ten rastas metalines įrangos detales ir sukrovė į netoliese esantį griovį. Po to į pagalbą jis pasikvietė 48 metų pažįstamą vyrą, jo automobiliu šias metalinės detales atvežė į savo kiemą ir supjaustė. Supjaustytas metalas buvo priduotas į vieną Šiaulių miesto metalo supirktuvę.

Abiems įtariamiesiems dėl vagystės pateikti įtarimai. Už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato iki aštuonerių metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių