Quantcast

Teismui perduota policininkę pražudžiusio vairuotojo byla

  • Teksto dydis:

Neblaivus avarijoje policijos pareigūnę pražudęs vilkiko vairuotojas Gintaras Badauskas stos prieš teismą.

Šiaulių policija pranešė, jog teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl pareigūnės Ligitos Baniulytės žūties. Radviliškio rajono policijos komisariato patrulė, vykdžiusi tarnybines pareigas kelyje, rugsėjo 4-osios naktį  buvo mirtinai sužalota pravažiuojančio vilkiko.

Nelaimės metu pareigūnė su dviem kolegomis Radviliškyje stabdė ir tikrino nuo Panevėžio pusės į miestą įvažiuojančias transporto priemones. Kol du pareigūnai tikrino sustabdytų vairuotojų dokumentus, trečiasis kartu dirbęs patrulis pastebėjo, kad nuo Panevėžio pusės atvažiuoja krovininis automobilis su puspriekabe.

Pareigūnas suprato, kad vilkikas važiuoja didesniu greičiu nei leistina, įtarimą sukėlė ir vairuotojo manevravimas kelyje. Pareigūnas nusprendė sustabdyti šią transporto priemonę, tačiau stabdomas krovininis automobilis greičio nelėtino. Patrulis spėjo pasitraukti į kelkraštį, o vilkikas, pravažiavęs pro pareigūną, kliudė kelkraštyje stovėjusį automobilį bei šalia buvusią L.Baniulytę.

Vilkiką pavyti pavyko beveik už kilometro. Po patikrinimo krovininio automobilio vairuotojui alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,01 promilės girtumas. 39-ių metų vairuotojas buvo sulaikytas ir tą pačią dieną jam buvo paskirta kardomoji priemonė - suėmimas trims mėnesiams.

Jauną pareigūnę pražudžiusiam vairuotojui gresia nuo trejų iki dešimties metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių