Quantcast

Šiaulietis kaltinamas neteisėta keturių įmonių veikla, sutuoktinė – dokumentų klastojimu

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl keturių uždarųjų akcinių bendrovių neteisėtos veiklos, sukčiavimo, apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo ir dokumentų klastojimo.

Kaip nurodė Generalinė prokuratūra, šiomis nusikalstamomis veikomis kaltinamas 35-erių šiaulietis, jo 31-erių sutuoktinė stos prieš teismą dėl dokumentų klastojimo.

Šioje baudžiamojoje byloje Valstybinio socialinio draudimo fondo („Sodros“) Kauno skyrius yra pateikęs civilinį ieškinį daugiau nei 24 tūkst. eurų sumai.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apygardos pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad nuo 2019 metų vasaros iki 2021 metų rudens bendrininkų grupė vadovavo keturioms įmonėms, įtariama, naudotoms dokumentų klastojimui, apgaulingam apskaitos tvarkymui ir sukčiavimui nuslėpti.

Vienas bendrininkų, veikusių pagal iš anksto parengtą nusikalstamą planą, yra minėtas 35-erių kaltinamasis, kito 43-ejų įtariamojo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas dar atliekamas.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis, siekdamas uždirbti, pasinaudojo keturiomis uždarosiomis akcinėmis bendrovėmis, nevykdančiomis jokios realios ūkinės komercinės veiklos.

Vyras visose įmonėse fiktyviai įdarbindavo po keliolika darbuotojų. Dviejose bendrovėse už neva įdarbintus darbuotojus pasirašydavo kaltinamojo žmona, suklastojusi dalį dokumentų. Juose buvo įrašyti išgalvoti duomenys apie darbuotojų darbo laiką, atlyginimų, atostoginių, išeitinių išmokų priskaičiavimą.

Anot prokuratūros, po fiktyvaus asmenų įdarbinimo nebuvo mokami mokesčiai į valstybės biudžetą ir susidarydavo „Sodros“ įmokų skolos. Visoms įmonėms iškeltos bankroto bylos, dėl kurių susidariusia situacija bandė pasinaudoti kaltinamasis, siekdamas gauti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Garantinio fondo lėšas.

Dalis lėšų buvo išmokėta ir kaltinamojo pasisavinta, daliai trūko dokumentų arba suabejota gautų dokumentų tikrumu, todėl išmokos gavėjų nepasiekė.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismui, už šiuos nusikaltimus gresia laisvės atėmimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių