Quantcast

Cigarečių pakelis baltarusei kainuos 35 eurus

  • Teksto dydis:

Į Druskininkus per Latežerio punktą dviračiu mynusi baltarusė po drabužiais slėpė nedidelį kiekį cigarečių. Tačiau už šiuos 11 pakelių vienoje kurorto sanatorijų dirbanti moteris užsidirbo tokią baudą, kad pakelis jai atsieis 35 eurus.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai tikrino per vietinio eismo Latežerio punktą, esantį netoli Druskininkų, vykusios 58-erių Baltarusijos pilietės dokumentus.  Moteris važiavo dviračiu į darbą vienoje kurorto sanatorijų. Jos dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiams kilo įtarimų, kad dviratininkė gali gabenti draudžiamų daiktų.

Latežerio punkte dirbusi pasienietė tarnybinėse patalpose patikrino užsienietę. Paaiškėjo, kad po viršutiniais drabužiais ji slėpė 11 pakelių cigarečių „Fest“ ir „5 Minsk Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Maksimali administracinė bauda už tokį kiekį pagal Lietuvoje galiojančią tvarką yra 869 eurai. Atsižvelgę į aplinkybes, Druskininkų pasieniečiai dviratininkei skyrė 385 eurų baudą, t. y. vienas pakelis moteriai atsieis 35 eurus. Beje, Baltarusijoje pakelis panašių cigarečių kainuoja maždaug 52 euro centus.

Po visų formalumų sutvarkymo Druskininkų užkardoje pasieniečių paleista baltarusė dviračiu numynė į darbą.


Šiame straipsnyje: nusikaltimaicigaretėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

danni

danni portretas
geda geda ....,!moteri pagavo ,o kur furomis gabena tie gerai sumoka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių