Quantcast

Buvusio „Ernst & Young“ auditoriaus baudžiamoji byla keliauja į teismą

  • Teksto dydis:

Bankrutavusį banką „Snoras“ auditavusio buvusio įmonės „Ernst & Young Baltic“ auditoriaus Ramūno Bartašiaus baudžiamoji byla perduota teismui.

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismui perduota byla, kurioje R.Bartašius kaltinamas netinkamu pareigų atlikimu, pranešė Generalinė prokuratūra.

Prokurorai R.Bartašių kaltina tuo, kad audituodamas 2010 metų „Snoro“ veiklą, jis nesilaikė Audito įstatymo bei tarptautinių standartų ir pateikė išvadą, kuri klaidino Lietuvos banką, valstybės institucijas, indėlininkus ir taip prisidėjo, kuriant nepagrįstas saugių investicijų banke iliuzijas. Tokiu būdu buvo padaryta didelė žalą valstybei, banko kreditoriams ir indėlininkams.

„Ernst & Young Baltic“ pernai taikiai susitarė su „Snoru“ dėl 11,6 mln. eurų išmokos bankui.

Audito ir apskaitos tarnyba 2012 metais R.Bartašiui skyrė griežčiausią nuobaudą ir panaikino auditoriaus vardas.

Teismai pernai galutinai nutarė, kad R.Bartašiui auditoriaus vardas panaikintas teisėtai, nes jis nesilaikė profesinio skepticizmo principo ir nepareiškė nuomonės dėl kelių reikšmingų banko sandorių, taip pat audituojant itin didelės vertės vertybinių popierių likučius.

„Ernst & Young Baltic“ auditavo 2009-2010 metų „Snoro“ banko veiklą, o pagal sutartį turėjo audituoti ir 2011 metų veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rukla

Rukla portretas
Susodinti visus "verteivas" su konfiskacija! Atejo laikas visus isvesti i sviesa!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių