Quantcast

Nelaimingas savaitgalis: šeštadienį gaisruose žuvo trys žmonės

Per praėjusias tris savaitgalio paras ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 113 gaisrų ir atliko 79 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žuvo trys žmonės, vienas žmogus buvo traumuotas.

Visi trys žmonės žuvo šeštadienį, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

6.50 val. buvo gautas pranešimas apie gaisrą Vilniaus rajone, Nemėžio kaime. Atvykus ugniagesiams, iš medinio kelių savininkų gyvenamojo namo palėpės veržėsi dūmai. Prie šildymo katilo degė sukrautos malkos. Po kelių minučių iš namo ugniagesiai išnešė vyrą be gyvybės ženklų. Jis buvo rastas kambaryje, lovoje. Greitosios pagalbos medikai konstatavo vyro mirtį. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Tą patį rytą, 7.06 val., buvo pranešta, kad Pakruojo rajone, Lygumų seniūnijoje, Degučių kaime, liepsnoja gyvenamasis namas. Į jį įėję ugniagesiai virtuvėje ant grindų rado smarkiai apdegusį vyro kūną. Gaisro metu išdegė virtuvės grindys, langas, sudegė joje buvę namų apyvokos daiktai. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Tos pačios dienos vakare, 19.35 val., Kėdainių rajone, Vilainių seniūnijoje, Gineitų kaime, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Apmalšinę liepsnas, medinėje pastato dalyje ugniagesiai rado smarkiai apdegusį žmogaus kūną. Gaisro metu sudegė pastato stogas, dalis perdangos, apdegė namų apyvokos daiktai. Ugniagesiams nuo ugnies pavyko apsaugoti du priblokuotus pastatus – lauko virtuvę ir malkinę.

Sekmadienio naktį, 1.06 val., buvo pranešta, kad gaisras kilo Vilniuje, I. Kanto alėjoje, daugiabučio namo rūsyje. Iš jo veržėsi dūmai, patalpoje degė čiužinys. Iš rūsio ugniagesiai išvedė vyrą. Jis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams. Įtarus, kad žmogus apsinuodijo dūmais, vyras buvo išvežtas į ligoninę.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet gaisruose žuvo 20 žmonių, 21 žmogus buvo traumuotas. Pernai tuo pačiu metu žuvusiųjų buvo 30, traumuotų – 36.


Šiame straipsnyje: gaisrasgaisraižuvo gaisre

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių