Quantcast

Žvejybos uosto rajone pro langą skrieja vazonai

Žvejybos uosto rajone, arčiau Sulupės gatvės 11-ojo namo gyvenantys klaipėdiečiai nebeapsikenčia kaimynystės. Socialiniuose tinkluose liejasi pyktis ne tik dėl viename šio namo bute gyvenančių žmonių, bet ir pareigūnų.

Priešais tą namą gyvenantieji jau seniai yra įpratę, kad buvusiame bendrabutyje girtaujama, kvaišinamasi, čia policija ir greitosios medicinos pagalbos stoties medikai – dažni svečiai. Nors šiame name gyvena ir keli padorūs, dirbantys žmonės, nemaža dalis čia besiglaudžiančiųjų yra kitokie.

Pastaruoju metu kaimynai pastebėjo, kad viename viršutinio aukšto bute nuolat atviras langas. Iš vidaus sklinda muzika ir triukšmas. Neretai į lauką tiesiog ant šaligatvio išpilamas šlapimas. O vieną dieną pro langą išskrido ir gėlių vazonas.

Paprastai policininkai teigia, kad prie kiekvieno blogos reputacijos namo pareigūnas budėti negali, kad gyventojai turėtų patys fiksuoti teisės pažeidimus telefonais.

Mikrorajono gyventojai užkūrė karštą diskusiją. Vieni svarstė, ar bus ten įsikūrę narkomanai ir kažin, ar to būsto šeimininkas žino, kas vyksta jo valdoje.

Kiti ėmė klausinėti, ar matydami nepateisinamą elgesį žmonės kvietė policiją. Toks klausimas tik įplieskė dar karštesnę diskusiją ir net kivirčą.

Vieni tikino, kad kaskart po panašių incidentų reikia kviesti policiją, kiti aiškino, esą mūsų policija – neveiksni.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Asta Kažukauskienė tikino, kad saugodami asmens duomenis pareigūnai negali pateikti žinių apie policijos iškvietimus į šį namą.

Tik vėliau atstovė vis dėlto informavo, kad pastaruoju metu į šį namą tik kartą buvo iškviesti pareigūnai. Skambinęs žmogus teigė, kad buto lange nėra stiklo, o pro jį į lauką metami kažkokie daiktai. Policininkai buvo nuvykę į šį namą, buto gyventojas paaiškino, kad langas išdužo dėl skersvėjo.

Lauke jokių išmėtytų daiktų pareigūnai neaptiko.

Paprastai policininkai teigia, kad prie kiekvieno blogos reputacijos namo pareigūnas budėti negali, kad gyventojai turėtų patys fiksuoti teisės pažeidimus telefonais, tada būtų realus pagrindas kaltuosius bausti.

Žvejybos uosto rajono gyventojai žino, kad kelis buvusius bendrabučius Sulupės ir Minijos gatvėse geriau aplenkti kita gatvės puse. Nuolat skambinėti į policiją gyventojai nenori.

Prieš kelerius metus, kai viename gretimų bendrabučių pasirodė didelės policininkų pajėgos su tarnybiniais šunimis, kvaišalų prekeiviai buvo pritilę, o nepilnamečiai jų vaikai buvo priversti pradėti lankyti mokyklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Jei vaikai mokyklos nelanko tai ko ju neatima? O kokios ten tautybes guvena? Slavikai?

Berta

 Berta portretas
o sostinėj pro langą ,,skraido,, žmonės,ir ką?? o čia tik vazonas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių