Quantcast

Senolę apgavo nepažįstamoji: prarado 12 tūkst. eurų

80-metė klaipėdietė prarado namuose laikytas santaupas. Toks siužetas ima kartotis dėl pagyvenusių klaipėdiečių patiklumo. Tai jau antra senolė, per vieną mėnesį parsivedusi į savo butą nepažįstamą moterį ir praradusi namie laikytus grynuosius.

Vasario pabaigoje rusakalbė 87-erių moteris pasidavė nepažįstamosios kalboms apie būtinybę užkalbėti namuose laikomus pinigus. Tąkart moteris padavė 3,3 tūkst. eurų pluoštą.

O šeštadienio rytą Šiaulių gatvėje vieno daugiabučio namo kieme 80-erių pensininkė sutiko nepažįstamąją.

Ji apsimetė senolės giminaitės artimąja ir pranešė apie ją neva ištikusią nelaimę.

Taip pokalbio metu apgavikė įtikino pagyvenusią moterį, kad reikia padėti į bėdą patekusiai giminaitei, ir įkalbėjo, kad perduos jai močiutės paskolintus pinigus. Nenujausdama klastos pensininkė parsivedė namo pirmą kartą matomą moterį ir atidavė jai visus namie turėtus pinigus. Taip nukentėjusioji pati apgavikei padavė 12 tūkst. eurų.

Kiek vėliau garbaus amžiaus klaipėdietė pabendravo su savo vaikais ir sužinojo, kad buvo apgauta.

Pirmadienį pareigūnai ketino apklausti nukentėjusiąją ir bandyti sulyginti įtariamosios apibūdinimą su vasario gale kitą močiutę apgavusios moters išvaizdos aprašymu.

Savaitgalį ikiteisminis tyrimas dėl šio sukčiavimo atvejo nebuvo pradėtas, tada tik fiksuotas įvykis ir pradėta rinkti medžiaga.

Pareigūnai paprastai aiškinasi nusikaltimo aplinkybes ir ieško kaltininko.

Tačiau sukčių apgauti pagyvenę žmonės dažnai atvirauja, kad prarasti pinigai tėra viena medalio pusė, kita – dėl patirto streso pablogėjusi ar net pašlijusi sveikata. Tokios žalos atlyginimo tikėtis galima dar mažiau nei prarastos sumos priteisimo.

Dažniausiai nustatyti kaltininkus nepavyksta, o jei ir pavyksta, kaltininkai neturi jokio turto, todėl negali atlyginti žalos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Visi lyg iš medžio iškritę- 5 metų vaiką vedžioja už rankos, o 87 metų palieka vieną su 12 000 apvalia suma, nors biologiškai senolis dar labiau pažeidžiamas. ŽINOKITĖS, PASIUSKIT. jei jums gerai, tai man tuo labiau.

Budelis

Budelis portretas
Ar dar nesurado tos kekšės?

Anonimas

Anonimas portretas
o kas duoda adresa šitu turtingu asilu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių