Quantcast

Rudens vėjai tikrina pajūrį

Ruduo pradeda įsigalėti pajūryje versdamas gūžtis ir saugotis stipraus vėjo krečiamų išdaigų. Per parą nuo trečiadienio ryto iki ketvirtadienio, kai vėjas ėmė rimti, Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai aštuonis kartus skubėjo šalinti ekstremalių oro sąlygų sukeltų padarinių.

Po vidurnakčio gelbėtojai skubėjo į Taikos prospektą prie Vėtrungės pasažo. Čia nuo picerijos lauko terasos vėjas nudrėskė stogo brezento gabalą.

Uostamiestyje trečiadienį vakare, apie 22 val., I. Simonaitytės gatvės vieno namo gyventojai paprašė ugniagesių pagalbos, nes ant remontuojamo namo stogo vėjas blaškė bituminės dangos rulonus. Gelbėtojai pritvirtino juos ir paragino gyventojus susisiekti su namo administratoriumi, kuris turėtų pareikalauti stogą remontuojančią įmonę sutvarkyti statybines medžiagas, kad jos nekeltų pavojaus.

Trečiadienį ryte nemalonus siurprizas laukė I. Simonaitytės gatvės viename kiemų savo automobilį „Peugeot 307“ palikusio žmogaus. Vėjas išvertė medį ir nuvertė jį ant automobilio. Gelbėtojams teko griebtis grandininio pjūklo.

Tądien po pietų gelbėtojams teko skubėti į Naikupės gatvę, kur vieno namo trečiajame aukšte buvo pavojingai atsikabinusi apie 150 kilogramų sverianti balkono betoninė plokštė. Pavojus kilo ne tik kitoms namo konstrukcijoms, bet ir žmonėms.

Ugniagesiams teko kopėčiomis pakilti iki balkono ir nuimti pavojų keliančią plokštę. Ji buvo nuleista ant žemės.

Pastebėta, kad ir kitos plokštės yra pavojingai atsikabinusios nuo namo konstrukcijų, todėl gelbėtojai aptvėrė teritoriją po šiais balkonais „Stop“ juosta ir informavo namo administratorių.

Palangoje, Neringoje ir Klaipėdos rajone vėjas griovė medžius, laužė dideles šakas ir bloškė jas ant gatvių.

Vėjas rimti nežada, dar stipresnių gūsių pajūryje laukiama šeštadienio naktį ir rytą. Klaipėdiečiai panašius orus neretai vadina sanitarinio valymo laiku, nes vėjo gūsiai patikrina ne tik medžius, bet ir nesaugiai laikomus daiktus bei statybų objektus.


Šiame straipsnyje: ruduopajūrisVėjasugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Vata jūsu mokslininkai Amerikoj nobeli gauna o vatoliande bardakas

Ne pajuri,

Ne pajuri, portretas
o savo pareigas ir sauguma pamirsusius i2iotus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių