Quantcast

Po „drago“ ant tvenkinio neteko teisių

Žiemą automobilių aistruolių pamėgtas Gargždų karjero ledas tampa tikra ralio trasa. Nors greičio mėgėjai dažniausiai ledo tvirtumą bando tamsoje, tačiau tai vairuotojams nepadėjo išvengti baudos.

Žiemą automobilių aistruolių pamėgtas Gargždų karjero ledas tampa tikra ralio trasa. Nors greičio mėgėjai dažniausiai ledo tvirtumą bando tamsoje, tačiau tai vairuotojams nepadėjo išvengti baudos.

Antradienio vakarą Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai atvyko patikrinti situacijos. Ant karjerų ledo laigė vienas automobilis, dar keli tuo metu stovėjo krante.

"Toks vairuotojo elgesys kelia pavojų sveikatai ir gyvybei. Juk ant vandens telkinių ledo yra draudžiama važinėti automobiliais", – kalbėjo Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Patruliai nuginė nuo ledo automobiliu "VW Passat" laigiusį 43 metų Dovilų miestelio gyventoją Edvardą.

"Pasibaisėtina tai, kad vyras chuliganiškai vairavo automobilį, kuriame sėdėjo jo nepilnametė dukra", – stebėjosi R.Šideikis.

Vyrui už chuliganišką vairavimą gresia bauda nuo 1 iki 2 tūkst. litų su vairavimo teisės atėmimu nuo 1 iki 2 metų.

Už padarytą šį nusižengimą, neturint vairuotojo pažymėjimo, grėstų nuo 2,5 iki 3,5 tūkst. litų bauda.

Kadangi ledo ralio mėgėjai dažniausiai ant ledo laigo tamsiu paros metu arba savaitgaliais, reidai bus rengiami nuolat.

Praėjusią savaitę baudų susilaukė kita kompanija, kuri važinėjo ledu "Opel" markės automobiliu. Keturių asmenų kompaniją sustabdė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos

Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.

Už nesaugų elgesį ant ledo vairuotojui surašytas protokolas ir skirta 25 litų bauda.

"Gyventojai turėtų būti atsakingi ir nerizikuoti savo gyvybėmis. Ant užšalusių vandens telkinių draudžiama važiuoti motorizuotomis transporto priemonėmis, išskyrus žvejų verslininkų žuvininkystės darbus atliekančioms transporto priemonėms ir organizuojant renginius, turint renginio organizavimui išduotą leidimą", – įspėjo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Edgaras Kuturys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ref

ref portretas
O logika labai paprasta,is automobilio ant ledo patenka tepalai,purvas ir dar daug visokio s.gali nubireti bevaziuojant.Tik ar susimastot,kad vasarai atejus cia zmones poilsiauja,maudosi ir tt....

Žinovas

Žinovas portretas
Policija pažeidė savo įgaliojimus. Ežero ledas, apsnigta pieva, žemės sklypas be numatytos kelio dangos, tai nėra traktuojama kaip kelias. Pagal aukščiausiojo teismo išaiškinimą, kelių policiją neturi teisės bausti žmonių važinėjančiu užšalusiu ledu!!! Jei skaito šiuos komentarus nubaustasis, siūlau jam pasidomėti labiau įstatymais ir apskųsti tokius savavališkus KP veiksmus! Dar siūlau išsiaiškinus tokiems policininkams parodyti vidurinį pirštą, pagal aukščiausiojo teismo išaiškinimą, taip tai pat nėra uždrausta pareikšti savo nepasitenkinimą ir tai nėra laikomu pažeminimu ar ne pagarba policijai. Taip , kad siūlau daugiau domėtis įstatymais ir teismų praktika ;) ACAB!

KLP

KLP portretas
nuostabu, dabar tik bausti ir bausti, o kur pasimokinti važinėti slydžia danga nesukeliant avarinių situacijų?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių