Quantcast

Paauglę tirs ir gydys psichiatrai

Trylikametė paauglė taip įsijautė į plėšikės vaidmenį, kad sutramdyti ją nesiseka nei pareigūnams, nei vaiko teisių saugotojams. Aiškintis, ar mergaitė nežabojamai elgiasi dėl ligos, ėmėsi psichiatrai.

Klaipėdos 2-ojo policijos komisariato pareigūnai pastarąjį mėnesį griebiasi už galvų – grįžtančias iš mokyklos pradinių klasių mokines daugiabučių namų laiptinėse kone kasdien plėšia vos keliais metais už aukas vyresnė nusikaltėlė.

Ši paseka mergaites iki laiptinės, kartais pagąsdina peiliu, kartais prispaudžia prie lifto sienos ar tiesiog žada sumušti. Būta atvejų, kai ji iš tiesų smogė užspeistam į kampą vaikui ir pareikalaudavo atiduoti pinigus arba telefoną.

Pareigūnai senokai išsiaiškino šios mažosios nusikaltėlės asmenybę, bendravo su tėvais, kalbino pačią mergaitę.

Policininkus nustebino faktas, kad iškart po pokalbio su pareigūnais ji vėl ieškodavo aukų.

Pirmadienį mažoji plėšikė vėl nuskriaudė aštuonerių ir devynerių metų mokinukes. Abi aukos neteko telefonų.

Pagrobtais pinigais ji mokėdavo už saldumynus, picas.

Kadangi ši paauglė yra pernelyg jauna, kad būtų baudžiama, ketinta ją drausminti kitomis priemonėmis. Mama buvo įpareigota prižiūrėti dukrą bei atsakyti už jos veiksmus. Tačiau dukros suvaldyti moteriai nepavyko.

Bendraudami su mažąja plėšike pareigūnai ėmė įtarti, kad ji turi ne tik elgesio sutrikimų, bet gali būti sutrikusios psichikos.

Todėl vakar pareigūnai ėmėsi radikalių priemonių – perdavė šią paauglę psichiatrams, šie paguldė ją į ligoninę, kur ketina stebėti bei gydyti mergaitę. Jeigu paaiškės, kad ligos nesama, paauglė gali būti išsiųsta auklėti į Vaikų socializacijos centrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nujo

nujo portretas
senai reikėjo....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių