Quantcast

Klaipėdos verslininkus terorizuoja mažamečiai: policija bejėgė

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio naktį į uostamiesčio kavos ir ledų kioskelį įsibrovė mažamečiai. Jie daužo langus, išlaužia duris, išneša kasos aparatų stalčius su pinigais. Nuo naktinių vagišių nukentėjo dauguma prie Danės upės stovinčių kioskelių. Į kai kuriuos rūkančių žuvį įsibrauta, nors jokio grobio nebuvo, praneša LNK.

„Mes daiktų jokių nepaliekam, tai pas mus ir nebuvo“, – kalbėjo verslininkas.

Dalis verslininkų nenori rodytis viešai, mat bijo keršto, bet pasakoja, kad vagystės vyksta kone kas naktį. Kai kuriuos vagys lankė jau du kartus. Kai kur vagišiai pasiima ledų, bet daugiausiai juos domina pinigai.

„Žalos būna įvairios, iki 100 eurų arba kartais iš vis niekas nėra pavagiama, tiesiog sugadinamas turtas. Tokių nusikalstamų veikų užregistruota daugiau nei dešimt, dar dėl kai kurių tikslinamos aplinkybės“, – kalbėjo policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Viena verslininkė pasakojo, kad tirti vagių pėdsakų į jos kioskelį atvažiavo net trys policijos ekipažai. Moteriai gaila kriminalistų, kurie kelias valandas dirbo veltui.

„Jie sakė, kad žino, jog nieko negali padaryti, tiesiog dirba savo darbą. Jie žino vardus, pavardes, veidus. Ateina dvylikamečiai, išsityčioja, atvažiuoja globėjai ir išsiveža“, – kalbėjo verslininkė.

Kad verslininkus terorizuoja vaikai, rodo ne tik maži pirštų antspaudai.

„Reikia per tokią skylutę įlipti, kad paimtum tuos pinigus. Kokie ten lėliukai turi būti“, – sakė moteris.

Visi žino, kas vagys.

„Kai man pasakė, man buvo toks šokas, neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma“, – dalijosi pardavėja.

Kai man pasakė, man buvo toks šokas, neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma.

Bet ką daryti su jais, prekybininkai nesuvokia.

„Jie nepilnamečiai. Jiems patiko, vieną kartą pasisekė, reiškia ir vėl galima eiti, nes nebus baudos. Jie nebaudžiami“, – kalbėjo verslininkė.

Įstatymai palankūs mažamečiams.

„Pagal dabar galiojančius teisės aktus asmenims iki 14 m. netaikoma baudžiamoji atsakomybė už minėtas, galimas nusikalstamas veiklas. Už juos turėtų atsakyti tėvai arba globėjai“, – sakė A. Grauslienė.

Globos įstaigos žino, kad nusikaltimuose dalyvauja bent trys jų auklėtiniai. Jie itin sunkaus būdo mažamečiai, globos įstaigoje apgyvendinti tik prieš 4 mėn. Berniukų tėvams laikinai apribotos teisės. Vaikams bando padėti psichologai, stengiamasi juos motyvuoti. Berniukams net buvo išrūpinta stovykla, bet jie iš jos pabėgo. Miestą mažamečių ir paauglių gauja šiurpino ir prieš 5 metus. Tada dalis vyresnių nei 14 m. stojo prieš teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu kas

nu kas portretas
draudzia nakti pabudet kioskeli ..... ???

Cirkininkas

Cirkininkas portretas
DĖMESIO! Klaipėdoje atgimsta Kinijos CHUNVEIBINAI! Saugokitės.

ezys

ezys portretas
>>>AK. Is kur jus istrauket, kad neatsako? Sugalvojot nesamone pats ir pats ja pasipiktinot :)
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių