Quantcast

Klaipėdoje atliekamas tyrimas dėl 220 tūkst. eurų vertės kanapių kontrabandos

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje atliekamas tyrimas dėl labai didelio kiekio narkotinių medžiagų kontrabandos į Lietuvą.

Įtarimai pateikti dviem Kretingos rajono gyventojams, vienas jų pargabentas iš Ispanijos, trečiadienį pranešė uostamiesčio policija.

Tyrimas pradėtas dar pernai liepą, kai kelyje „Kaunas-Marijampolė-Suvalkai“, atvykstant į Lietuvą iš Lenkijos, uostamiesčio teisėsaugininkai, bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, sustabdė krovininį automobilį.

Kriminalistai atliko kratą jo puspriekabėje ir rado dvi dėžes su 22 kg kanapių. Paimtų narkotinių medžiagų kaina nelegalioje rinkoje gali siekti 220 tūkst. eurų.

Krovininį automobilį vairavo vienoje iš Klaipėdos rajono krovinių pervežimo įmonių dirbantis, anksčiau už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu teistas, 51 metų Kretingos rajono gyventojas.

 

 

Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Iš pradžių jam skirtas suėmimas, vėliau pakeistas į švelnesnes kardomąsias priemones.

Policijos pareigūnai nustatė ir šią nusikalstamą veiką galimai organizavusį bendrininką – 44 metų Kretingos rajono gyventoją. Šis niekur nedirbantis asmuo teisėsaugai žinomas – anksčiau teistas dėl vagystės, turto sunaikinimo ar sužalojimo, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Asmuo buvo pasislėpęs nuo teisėsaugos, tačiau rastas ir šių metų lapkričio 10 dieną pargabentas iš Ispanijos į Klaipėdą pagal Europos arešto orderį. Minėtam 44 metų vyrui šiuo metu taikoma griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Abiem įtariamiesiems pateikti įtarimai dėl disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu bei šių medžiagų kontrabandos į Lietuvą,

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liux

Liux portretas
Valio banditam ragai! Vel zmonos verks vaikai alkani bus. Nuomos nieks nemokes vyra prancuza moteris susiras. Grysit po kalejmo niek ner…
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių