Quantcast

Klaipėdiečiai piktinasi vandalų ataka: kam galėjo sutrukdyti aikštelė ir takas?

Paupių mikrorajone pačių gyventojų rankomis įrengtas medinis takas ir aikštelė prie Dangės patyrė neregėtą vandalų ataką. Čia stovėję vazonai su pasodintomis eglutėmis – išvartyti, sulaužyti, vienas jų – nuridentas į upės meldus, taip pat nuversta skelbimų lenta, išlaužyta aikštelės danga.

Medinis takas ir aikštelė yra netoli Joniškės ir Klemiškės gatvių sankryžos. Čia, anot asociacijos Paupių bendruomenė vadovės Reginos Baguckienės, kasdien praeina daugybė žmonių – vieni pėsčiomis, kiti, kai buvo šilta, važinėdavo dviračiais.

Šokiruojantį vaizdą pastebėjo viena Paupiuose gyvenanti moteris, ji apie tai iškart pranešė R. Baguckienei. Gyventojai piktinosi: kam galėjo sutrukdyti daugelio pamėgta aikštelė ir takas?

„Žala tikrai yra padaryta, skaudu, kai gyventojai tiek puoselėjo, stengėsi, tvarkė aplinką, o kažkam panižo rankos ir taip vandališkai pasielgė. Tam reikėjo turėti ir jėgų, nes vieną didelį vazoną, kuris buvo pastatytas prie pat dviračių tako, reikėjo sugebėti nuritinti nuo kalno su visomis eglutėmis iki pat upės į meldus“, – pasakojo R. Baguckienė.

Įtarimų, kokie asmenys galėjo taip pasielgti, kol kas nėra. Tačiau manoma, kad tai – ne vietiniai.

„Manome, kad galėjo jaunuoliai, ėję pro šalį. Vietiniai tikrai taip nedarytų – dauguma mūsų jaunuolių prisidėjo prie tvarkymo, puoselėjimo“, – svarstė pašnekovė.

Rankų nenuleisime, tvarkysimės.

Būtent šioje vietoje buvo planuojama įrengti vaizdo stebėjimo kameras, tačiau derinimo procedūros dėl viešos vietos stebėjimo užtruko.

„Mums buvo pasiūlyta rašyti į savivaldybę ir galbūt savivaldybė, kai turės lėšų, kameras įrengs. Deja, mums buvo atsakyta, kad lėšų neturi. Bet mes esame kaip ir eilėje“, – teigė R. Baguckienė.

Policija apie nusikaltimą irgi informuota.

„Kreipiausi į policiją su pareiškimu, kad ištirtų šį vandalizmo atvejį. Aišku, labai didelės tikimybės, kad suras, nėra, nes tai buvo įvykdyta naktį. Gyventojų kamerų į tą pusę irgi nėra“, – pažymėjo pašnekovė.

Kokia tiksliai padaryta žala, kol kas pasakyti sunku. Tam tikri darbai bus atlikti dabar, kad aplinka atrodytų tvarkingesnė. Tačiau pavasarį, atšilus orams, bus imamasi kitų darbų – perkamos medžiagos mediniam takui, tvarkoma aikštelė.

„Žinoma nepaliksime taip. Rankų nenuleisime, tvarkysimės. Veikiausiai teks iš dalies apsitvarkyti, o visa kita – pavasarį, kai atšils. Vazonus, kad ir suskilusius, susistatysime“, – kalbėjo R. Baguckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudvika

Liudvika portretas
Deja, tai ne vienintelis vandalizmo atvejis. Pagal Dangės bendruomenės projektą prie Vytauto Didžiojo gimnazijos ties S.Neries g. buvo pasodinti medžiai ir gėlės. Tai dienos viduryje atvažiavo jauna dviratininkė ir kruopščiai išrovė visas gėles. Gimnazijos kameros įvykį užfiksavo, bet rask tu, veido nesimato.

Manau

Manau portretas
Kerštas Paulių b. Baguskienėi. Manau asmeninis. Tai ką pridirbai žmonėms?

Marijus

Marijus  portretas
Tai čia tas "pabėgėlių" jaunimėlis, kurio pilni autobusai - kalba ir keikiasi bendrine rusų kalba - ukrainietiškai taip ir nepramoko...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių