Quantcast

Kaktomuša kelyje – žuvo vairuotojas

Tragiška avarija, nutikusi Kretingos rajone, tyrėjams užminė mįslių. Aiškinamasi, kodėl tempiamas „Volvo S70“ išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su kitu automobiliu. Tempiamoje mašinoje žuvo vairuotojas.

Nelaimė nutiko sekmadienį 18 val. 5 min. Buvo pranešta, kad kelyje Palanga–Šiauliai, ties Rubulių kaimu, įvyko eismo įvykis. Į nelaimės vietą išskubėjo ugniagesiai ir medikai, policijos patrulių ekipažas.

Paaiškėjo, kad kaktomuša susidūrė du automobiliai, juose liko įkalinti žmonės.

Automobilis „Citroen“ lanksčiąja vilktimi tempė automobilį „Volvo S70“. Dėl neaiškių priežasčių „Volvo“ išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Kia“. Šia mašina nuo Palangos pusės važiavo panevėžiečių šeima.

Įvykio vietoje paaiškėjo, kad po smūgio „Volvo“ vairuotojas, 27 metų kretingiškis, nerodo gyvybės ženklų. Atvykę medikai konstatavo, kad automobilyje prispaustas vyras yra žuvęs.

Sužalojimų patyrė ir „Kia“ ekipažas. Jį vairavęs 53 metų panevėžietis į ligoninę nugabentas komos būsenos. Mašina važiavusi 43 metų moteris ir dvejų metukų mergytė taip pat pateko į ligoninę, tačiau jų būklė kur kas geresnė nei vyro.

Vis dar aiškinamasi, dėl kokios priežasties nutiko nelaimė.

Pirminiais duomenimis, buvo spėta, kad „Volvo“ automobilyje užsirakino vairo mechanizmas. Tačiau raktelis įjungimo spynelėje buvo.

Taip pat manyta, kad „Volvo“ išlėkė į kitą kelio juostą dėl nutrūkusio lyno. Tačiau pareigūnai negali patvirtinti, kad vilktis trūko anksčiau nei įvyko susidūrimas.

„Volvo“ tempusio automobilio „Citroen“ vairuotojas – 24-erių kretingiškis aiškino, kad bičiulio mašina buvo sugedusi ir jie važiavo į Kretingą, kur tikėjosi sutaisyti automobilį.

Susidūrimo vietoje eismo sąlygos buvo normalios. Kelio danga, nors ir buvo šlapia, tačiau neapledėjusi.

Avarijos vietoje kelias yra tiesus, be įkalnės, todėl tyrėjams kyla klausimų dėl tikslesnių avarijos priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių